ЄС визначив бюджет для програми «Креативна Європа» 2021-2027 — 2,4 млрд євро на мистецтво

«Креативна Європа» — це рамкова програма Європейського Союзу, націлена на розвиток культурних та креативних проєктів. Україна є учасником програми, а отже українські організації мають можливість отримати грантову підтримку до 2 мільйонів євро.

Нещодавно Європейський Союз затвердив новий бюджет програми у розмірі 2,4 млрд євро, кошти якого спрямують на підтримку культурних проєктів.

«Поточна криза продовжує глибоко впливати на культуру та креативну екосистему. Сьогоднішня угода є важливим сигналом для всіх європейських медіа-партнерів, малих і великих, та всіх наших творців у той час, коли вони потребують нашої підтримки більше, ніж будь-коли раніше. Креативна Європа є важливим інструментом для подальшої оцифровки та інтернаціоналізації цих ключових секторів» — зазначив уповноважений з питань внутрішнього ринку Т'єрі Бретон.

Джерело: Na chasiEuropean Commission

Нагадаємо, що Національне бюро програми Європейського Союзу «Креативна Європа» в Україні спільно з освітньою платформою Креативна Практика запустили безкоштовний онлайн-курс «Європейські гранти для культурних та креативних проєктів». В ньому покроково пояснюється, як залучати грантові кошти на культурний або креативний проєкт: від вибору конкурсу у підпрограмах «Креативної Європи» до подачі звітності по втіленню проєкту.

612
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно