Юлія Федів вирішила не брати участь у конкурсі на посаду виконавчого директора УКФ

Юлія Федів не братиме участь у конкурсі на посаду виконавчого директора Українського культурного фонду. Про це вона написала у своєму фейсбуці.

Юлія Федів очолювала Український культурний фонд останні три роки та була однією з головних претенденток на переобрання. 

8 лютого 2021 року УКФ повідомив, що контракт у Федів закінчився, але вона виконуватиме обов'язки до обрання нового виконавчого директора. У той же день був оголошений конкурс.

10 березня, за день до оголошення імен претендентів, Спілка концертної індустрії України (СКІУ) випустила матеріал, в якому поставила під сумнів правомірність та прозорість дій посадових осіб УКФ.

15 березня УКФ опублікував відповідь, в якій, посилаючись на норми закону та документи, заявив, що жодних правопорушень не було. 

Прокоментувало ситуацію і міністерство культури та інформаційної політики. У заяві відомство підкреслено, що стурбоване ситуацією, і УКФ поширює неправдиві факти про свої взаємовідносини з міністерством.

16 березня представники УКФ та СКІУ зустрілися на перемовинах. Було оголошено, що «УКФ погоджується, що оприлюднена в матеріалі СКІУ інформація потребує подальшого обговорення. А представники СКІУ — що градус комунікації потрібно знизити та перейти до конструктивної розмови». 


Джерело: Юлія Федів, suspilne.media.

722
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно