З готеля «Дніпро» в Києві зроблять кіберарену та esports-ready готель

Фонд державного майна України продав готель «Дніпро» через систему електронних аукціонів «Прозорро.Продажі». Переможцем аукціону став Олександр Кохановський — засновник кіберспортивної організації країни Natus Vincere, колишній співвласник ESForce і засновник стартапу DreamTeam. Загалом в аукціоні змагались 29 учасників.

«Дніпро» — це один з ключових інфраструктурних проєктів в рамках розвитку кіберспорту в Україні. Наша мета — зробити Київ Меккою світового кіберспорту, а Україну наблизити за рівнем до Південної Кореї і США» — розповів Олександр в інтерв'ю для AIN.

На території готелю зроблять кіберспортивну екосистему з ареною, турнірами, академією, освітніми проєктами та кіберспортивною асоціацією.

«Це наш основний проєкт, завдяки якому ми зможемо проводити івенти міжнародного рівня. При цьому не тільки кіберспортивні, а й музичні, а також спортивні. Наступний крок — відкриття двадцяти суперсучасних ігрових центрів в найбільших містах України. Крім того, в рамках стратегії ми відкриємо Академію кіберспорту, запустимо Чемпіонат України, Кубок України, а також шкільні і студентські ліги. Не залишиться без уваги і освіта — кафедри кіберспорту будуть запущені в провідних вузах країни» — уточнив Олександр в інтерв'ю для AIN.

Детальна стратегія розвитку кіберспорту України буде представлена на початку вересня 2020 на рамках презентації Української Професійної кіберспортивного Асоціації.

Джерела: Na chasi, AIN

866
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно