Запустили першу в Україні аудіобібліотеку за програмою НУШ

Відтепер твори шкільної програми можна слухати у форматі аудіокнижок. Ми створили першу в Україні аудіохрестоматію за програмою НУШ із української літератури. Твори розміщені у вільному доступі.

Проєкт має назву Шкільна аудіобібліотека - Вінілосховище аудіобукс. Твори начитали професійні актори театру і кіно, професійні диктори. Вони повністю відповідають програмі Нової української школи та затверджені методистами з української літератури. Також ми озвучуємо відібрані зразки світової класики та фантастики.

Аудіобібліотека реалізована за ініціативи та коштом голови Полтавської обласної ради Олександра Біленького. За його словами, тепер школярам не обов'язково мати при собі підручник із літератури, адже усі твори доступні в інтернеті. Також перевагою є те, що їх можна слухати, як онлайн, так і офлайн – наприклад, під час відключень електроенергії.

У січні, 2023, ми завантажили твори для 5 класу на наш Ютуб-канал. За 3 місяці їх прослухали понад 17,5 тисяч разів. Зараз команда працює над озвучуванням творів для 6 класу. До роботи долучилися всеукраїнські зірки. Твори для 6 класу плануємо оприлюднити в квітні-травні, 2023.

Прослухати твори в Ютубі можна тут.

629
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно