Здай кров — створи диво. Як долучитися до акції “Кров чарівна” від Агентів крові

У Києві та Одесі до кінця зими 2022 року триває акція “Кров чарівна”, яку організували Агенти крові. Завдяки ній, ви можете стати донором та отримати за це портрет від іменитих фотографів України. Акція діє щочетверга у столичному центрі крові при Інституті Миколи Амосова та майже щосереди в Одеській обласній станції переливання крові.

“Кров чарівна” покликана привернути увагу до гострої нестачі крові у період зимових свят. Минулоріч нам вдалося забезпечити Інститут Амосова кров’ю для проведення 70% ургентних операцій, а вже цьогоріч ми охопили й Одесу.

У другій половині проєкту донорів фотографуватимуть Христина Кулаковська, Анна Грабарська, Олексій Чарей, Ліана Дудник, Настя Гуз, Костянтин та Влада Ліберови. Символом кожного портрету стає гемакон, який ми наповнили кольоровим глітером. Він метафоризує чарівність людської крові.

За час тривалості проєкту ми залучили 255 донорів, з яких 83 здали кров уперше та зазначили, що повернуться знову.

Щоб запланувати свою донацію, необхідно перейти у чат-бот Плазма (тут лінк) та відповісти на кілька запитань. Далі бот запропонує обрати зручну дату донації, а відтак направить у чат до волонтерів.

А поки ви реєструєтесь ми покажемо вам портрети, які зробили Ірина Тітенко, Аліна Руда, Сергій Сараханов, Дан Балашов, Леся Задорожна, Діана Андруник, Оксана Канівець, Костянтин та Влада Ліберови, а також Карина Орел.

Чому ця акція важлива?

Щороку в Інституті Амосова проводять близько 7,5 тисячі операцій на серці, третина з яких потребує використання донорської крові.

За словами кардіохірурга та директора лікарні Василя Лазоришинця, операція на серці дитини потребує крові від 4-5 донорів, а на серці дорослого — від 7 до 10.

База активних донорів центру наразі не має ресурсу, щоб покрити такий запит. Відтак залученням нових донорів займаються Агенти крові, зокрема за допомогою таких акцій як “Кров чарівна”.

Велика сила донорства у тому, що люди допомагають пацієнтам, чиїх імен вони ніколи не дізнаються. У цьому є щось більше, ніж просто альтруїзм, у цьому є усвідомлення цінності людського життя і взимку вона аж ніяк не зменшується.

За графіком чергувань волонтерів можна стежити на сторінці “Агентів крові” в Instagram та Facebook.

992
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно