Здійснити мрію дитинства у 70: дідусь очолив колону байкерів у рамках проєкту підтримки людей поважного віку

«Усмішка не має віку, а мріяти ніколи не пізно» — під цим девізом в Україні протягом червня – липня проходив масштабний благодійний проєкт «Ділися усмішкою». Організатори ініціативи — Lay’s та БФ «Життєлюб» — збирали на сайті великі та маленькі мрії людей поважного віку та втілювали їх у життя. Одним із щасливців став 70-річний Валерій із Києва: він опанував мотоцикл і очолив колону байкерів на фестивалі.

«У дитинстві у мене був найкращий друг, а у нього — дядько Толя, що їздив на красивому мотоциклі з коляскою. Ми стрибали в неї та мріяли, що виростемо і станемо крутими байкерами, — згадує Валерій Кулик, учасник проєкту #ділисяусмішкою. — Та час летів, але мрія дитинства так і не ставала реальністю: я все життя працював ремонтником телевізорів, ростив дітей, потім пішли онуки. У свої 70 я не міг і подумати, що сяду на байк, а тим паче — що буду їхати на рівних зі справжніми байкерами. Я довів собі й усім навколо: а я ще ого-го! Мрійте, бо мрії справді мають властивість здійснюватись». 

У рамках проєкту Валерій пройшов навчання у київській мотошколі, а потім вирушив на Міжнародний мотофестиваль «Тарасова гора» у Переяслав. Там під керівництвом відомого українського байкера Ашота Арушанова дідусь проїхався трасою разом із сотнею мотоциклістів із різних країн.

«Усі ми в дитинстві віримо в дива, а потім стається робота, виховання дітей — і ми забуваємо про заповітні мрії. Проєкт “Ділися усмішкою” має на меті довести, що вік — не завада жити повним життям. На сайті вже зібрано понад 115 000 гривень на втілення мрій. Ми закликаємо українців приєднуватися, адже більше донейтів — це більше усміхнених бабусь і дідусів», — коментує Андрій Готун, представник організатора проєкту Lay’s.

443
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно