Журнал Inker опублікував комікс про волонтера, який 100 днів пробув у полоні в Оленівці

Комікс потрапив до пʼятого номера журналу від Inker. Він присвячений реальним історіям про українських полонених, які потрапили до катівень або вʼязниць.

Графічний репортаж «Я був у Оленівці» розповідає про українського водія-волонтера, який вивозив цивільних із Маріуполя й потрапив у полон в Оленівці.

Волонтер Віталій пробув у полоні в Оленівці 100 днів після звинувачень від окупантів, нібито він «терорист».

«Віталій став свідком катувань, знущань і тортур. Також він бачив, як до Оленівки приїхали військові з «Азовсталі» і як їх катували. Чоловіку тоді загрожувало 15 років позбавлення волі, проте йому вдалося вибратися з того пекла живим і розповісти нам цю історію», — ідеться в описі до коміксу.

Також до номера увійшли такі історії:

  • «Ти що, безсмертний?» про священника ПЦУ, який намагався забрати тіла загиблих з острова Зміїний, але потрапив у полон. Росіяни катували його струмом, світлом і холодним карцером, але не «розкололи»;

  • «Щоденник у полоні» про 16-річного сина голови Запорізької РДА, якого викрали росіяни, змушуючи прибирати катівні після тортур. Хлопець перебував 90 днів у полоні;
  • «У темряві» про партизана з Тростянця, який потрапив у полон. Росіяни протягом десяти днів вибивали з нього інформацію, катуючи й знущаючись.

Джерело: The Village

838
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно