«Знаєш, кому дійсно важко?» — креативна кампанія Українського маркетинг-форуму закликає не нити

«Навчися виживати, коли здається, що гаплик», — звертаються герої креативної кампанії 14-го Українського маркетинг-форуму (УМФ) до маркетингового ринку. У роликах, які створило агентство BBDO Ukraine і зняла продакшн-студія Pronto Film, показані три життєстверджуючі історії тих, кому під час пандемії реально важко, але вони не роблять з цього драми.

Ідея роликів виникла зі спостережень за бізнесом під час кризи. Комусь довелося закрити заклад, хтось втратив орендаря, хтось був змушений звільнити людей, хтось втратив роботу, хтось — клієнтів. І у кожного при цьому знайдеться знайомий, якому було ще важче. Ми не хотіли, щоб креативна ідея якось драматизувала ситуацію, як це диктує концепція «Форуму уцілілих», і аналогії з виживання в інших екстремальних умовах ми відразу визнали неадекватними реальності. Нам хотілося подати героїзм у побутовому сенсі і показати, що люди, які проявляють цей героїзм, роблять це з легкістю і гумором.

Денис Келеберденко, креативний директор BBDO Ukraine, автор ідеї та режисер роликів

У результаті були створені історії людей, які не скоряються обставинам, а змінюють себе, свою бізнес-модель, процеси, підлаштовуючись під ситуацію і витягуючи з цього максимальну користь. Як це у них вийшло — можна побачити у роликах.

Крім ігрових 33-секундних роликів креативна кампанія включає графічні 6-секундники, що розвивають тему.

Бувають проекти, в яких у тебе є все для крутого результату, але удача і відчуття задоволення від виконаної роботи проходять повз. На щастя, у проекті для УМФ все сталося навпаки. Тільки ми встигли помітити, що наш захват від скриптів, створених BBDO, «обріс» професійною командою, голлівудським візуальним стилем і смачною акторської подачею, як вже дивимося на наше створіння на великому екрані проектора, відчуваючи гордість і точно розуміючи, що ролики вдалися на всі 100.

Ганна Калашник, виконавча продюсерка Pronto Film

Багато компаній за час карантину і локдаунів зіткнулися з викликами, для вирішення яких не було ніяких «методичок». Досвід виходу з кризи і розвитку у кожної компанії був індивідуальним. Але є те, що об'єднує наших героїв. Можна довго нити, як тобі погано, а можна взяти приклад з тих, кому ще важче, але вони не сумують. Яскрава креативна ідея від BBDO і переконливе втілення від Pronto Film — і ці короткі відео здатні стати для вас афірмаціями на кожен день. Окреме спасибі компаніям за реалізацію такої грандіозної ідеї за дуже скромний бюджет. Адже це теж мистецтво виживання.

Ірина Бондаренко, продюсерка Українського маркетинг-форуму, засновниця IdeasFirst

Щоб оптимізувати логістику і витрати на зйомку, три ролика зняли за 14 годин. Зйомки проходили в офісі BBDО, у машині Дениса Келеберденко, на боксерському рингу хороших знайомих. «Навіть Сильвестра Сталлоне довелося не в 3D малювати, а використовувати його роздруковану на чорно-білому принтері в повний зріст копію і анімувати її у stopmotion. Але цієї величезної роботи навіть ніхто не помічає, так все гарно вийшло», — жартує Денис.

Надихаючі історії компаній і їх маркетингових команд ви зможете почути на Українському маркетинг-форумі 27–28 травня. Форум пройде у гібридному форматі у КВЦ «Парковий» і в онлайні.

Як завжди, звучатимуть теми, які дійсно хвилюють маркетингову спільноту і допоможуть учасникам форуму рости у нових реаліях. Подробиці на офіційному сайті події marketingforum.com.ua, а також у Facebook та Instagram форуму.

Джерело: прес-реліз.

1481
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно