Використання AI tools для вивчення англійської мови

Хей, ґайз!

Поговоримо про штучний інтелект та як “змусити” його навчати вас англійської не гірше викладача?

Мова йтиме про Chat GPT – чат-бот, який можна юзати для генерування реальних уроків з англійської. Він допоможе:

  • пояснити граматичні правила та значення слів, навіть перекласти українською;
  • створити вправи для тестування граматики, вокабуляру, читання;
  • згенерувати безліч текстів із завданнями до них для різних рівнів від А1 до С2.

Що може AI-шка?

  1. Підтягнути граматику
    Please correct the grammar mistakes in my message/email etc. та попроси додатково пояснити, чому в тому чи іншому випадку потрібно було зробити так (explain my mistakes in a simple way with examples). Якщо знаєш, в чому твої “слабкості”, чат-бот допоможе створити різні вправи, тести для прокачки будь-якої теми.
  2. Покращити словниковий запас
    Please create useful vocabulary for this [topic], for A2/C1 level та додай свою тему. Це може бути ІТ, бізнес, подорожі - будь що, де ти відчуваєш необхідність покращити знання. Спробуй не перекладати українською відповіді чат-бота, а попроси пояснити значення (write definitions for each word and create examples).
  3. Позмагатися
    Please write the text on the following topic, using this information та пропиши детально свій меседж. Потім порівняй написані тексти, опрацюй граматичні особливості, лексику. Занотуй собі ці моменти та спробуй використати їх у наступному повідомленні.
  4. Покращити вимову
    Please create exercises to improve the pronunciation. Звісно, chat GPT не має можливості озвучувати тексти, але допоможе тобі підібрати необхідні вправи для покращення мовлення.
  5. Продумати план навчання
    Please create an everyday learning plan for improving reading/writing skills in English. Ти можеш додати тематику (наприклад, ІТ чи бізнес), регулярність, часові обмеження тощо. Уяви, що це твій персональний тьютор.
  6. Нарешті мати “друга з переписки”
    Be my pen pal. Let’s chat today about trends in marketing, after 10 exchanges correct and explain my grammar and lexical mistakes, etc. З чат-ботом можна чатитися як з другом на будь-які теми. Це класний тул практикувати розмовну, живу англійську. Підключивши розширення в браузері, що перетворює аудіо на текст, додатково прокачаєш speaking skills.

Чи є недоліки такого методу навчання?

Regret to inform you, але є. Із того, що побачили ми з командою Solid ES, коли досліджували цю тему:

✔️ досить бюрократичний стиль написання. Це ніяк не впливає на вивчення граматики чи поповнення словникового запасу професійними термінами. Але не вийде вивчити “живу”, сучасну мову. Додавай до промтів коментарі на кшталт: “act like an American native speaker”, “use native-like vocabulary and structures”, “write in a modern, lively, casual style”. Це допоможе отримувати більш живі та сучасні поради з англійській від Chat gpt.

✔️ не завжди чіткі відповіді на запити, але це можна відшліфувати, додаючи до своїх “прохань” більше деталей.

✔️ саме чат GPT не має доступу до інтернет-мережі, але, наприклад, Gemini від Google чудово справляється із задачею.

А ще…

Додати до своїх індивів зі штучним інтелектом заняття на групових курсах у мовній школі або відвідувати Розмовні клуби.

І те, й інше пропонує Solid English School. Приєднуйся до курсів англійської для ІТ або записуйся до Поспікаємо Club, де ти зможеш практикувати вивчене з чат-ботом.

4
567