Як презентувати себе ефективно!

Упустимо лонгрід про те, що таке LinkedIn і навіщо його юзають. Зосередимося на тому, як “вижати” з цієї соцмережі максимум, щоб твій профайл помітили рекрутери, ТОПові компанії, перспективні клієнти тощо.

With the help of екс-рекрутерки в ІТ, фаундерки та СЕО Solid English School, Насті Машталяр підготували детальний чек-лист.

Якщо ще не маєш акаунт, то пройдися по кожному пункту step by step. Якщо вже користуєшся LinkedIn, то чекни, чи дотримуєшся всіх порад.

Зверни особливу увагу

✔️ фото у профайлі
Збільшує перегляди та кількість запитів. Завжди приємніше бачити, хто стоїть за цим емейзінг job experience. Діловий, креативний чи нейтральний стиль - залежить від сфери твоєї діяльності. Головне обирай фото, де чітко видно твоє обличчя і є тільки ти (діти, кохані, друзі для інших соц мереж).

✔️ хедлайн
Твій особистий клейм, який розташовується під ім'ям. У 220 символів спробуй вмістити не ХТО ти, а ЩО характеризує тебе як very special фахівця.

✔️ summary
Розділ для прояву твоєї креативності, щоб розказати рекрутерам/компаніям/бізнесам, хто ти, що робиш, які твої сильні сторони і чим ти будеш такий корисний. 

✔️ досвід
Перечисли свій професійний експірієнс. Американські компанії, до речі, дуже цінують кандидатів, які мають активну життєву позицію (участь у соціальних проєктах, волонтерська діяльність тощо). Класно, якщо до кожного місця роботи додаси свої результати в цифрах.
Наприклад,

  • created a marketing campaign that gave a 20% boost to sales;
  • developed an asset pipeline which decreased mistakes and miscommunication between the Art and Dev team by 80%.

Про що варто “помовчати” - про твою роботу, наприклад, промоутером, офіціантом at the dawn кар’єри. Вказуй лише те, що пов’язане безпосередньо із твоєю професією.

✔️ скіли
Ключові слова для рекрутера, який шукатиме того самого спеціаліста для закриття вакансії. Тому try hard включити всі компетенції, що точно характеризують твою роботу.

✔️ рекомендасьйон
Після того, як розпишеш свої скіли, надішли запити колегам, керівникам, клієнтам Ask for a recommendation. Більше підтверджених реко - більше шансів, що твій профайл буде в ТОПі пошуку.

✔️ контакти
LinkedIn - потужний інструмент для побудови нетворкінгу. Розширюй мережу контактів, спілкуйся з людьми своєї сфери, бери участь у дискусіях. 

Не маєш часу та бажання займатися цим?

Наша школа пропонує Job Interview preparation. Чекнемо твій профайл, CV та за три онлайн-зустрічі підготуємо до проходження інтерв’ю англійською на цікаву для тебе вакансію.

Такий формат користується попитом у айтівців та креативників, які шукають роботу у міжнародних компаніях. Серед успішних кейсів - підготовка клієнтки до проходження співбесіди у британський офіс Amazon.

Все пройшло успішно - дівчина отримала офер ❤️ А ми - підтвердження, що наша методика працює!

1
483