Ольга Гурак, лідерка команди рекрутингу в Zeeks, про ключові помилки в резюме кандидатах

Сьогодні конкуренція на українському ринку праці висока як ніколи. Це означає, що шукачам слід приділяти особливу увагу оформленню резюме та підготовці до співбесід. Нещодавно команда CASES Jobs поспілкувалася з Ольгою Гурак, лідеркою команди рекрутингу Zeeks.

Фахівчиня розповіла, яких помилок найчастіше припускаються кандидати в оформленні резюме, та як їх уникати.

1. Неуніфікований зовнішній вигляд резюме

В першу чергу рекрутери звертають увагу на структуру резюме і візуальне оформлення. З перших секунд можна зрозуміти, чи буде резюме цікавим, і чи легко буде його прочитати. Відтак всю інформацію в резюме варто розділяти за логічними блоками, а також додавати абзаци. Крім того, важливо дібрати один єдиний шрифт, кегль та колір тексту резюме. Неуніфікований зовнішній вигляд резюме псуватиме враження про вас як кандидата.


🙋 Доповнення від команди CASES: Для того, аби максимально спростити нашій спільноті процес відгуку на вакансії, ми розробили готові шаблони резюме у двох форматах: Figma-файл та GDocs. Скористатися ними можна абсолютно безплатно!


№ 2. Неактуальна інформація про інструменти

В резюме важливо додавати лише ті інструменти, з якими ви реально працювали для розв’язання задач, а не просто дивилися презентацію інструменту чи бачили на робочому столі у колег.

№ 3. Відсутність навчальних проєктів (в резюме початківців або світчерів)

Посилання на проєкти, які були виконані в межах навчання покажуть, що спеціаліст не просто прослухав теоретичний курс, а мав практичне застосування нових знань. Тому обмежуватися лише сертифікатами не варто.

№ 4. Неповне розкриття минулого досвіду роботи

У блоці «досвід» важливо зазначити не лише назву компанії, але й:

  • Посаду
  • Сферу діяльності/домен
  • Термін роботи в компанії
  • Ключові обовʼязки

№ 5. Мікс різних мов та орфографічні помилки

Варто стежити за тим, аби резюме було складено однією мовою (українською або англійською) та було ретельно вичитане на помилки. Для цього стануть в пригоді ресурси, як от LanguageTool, Grammarly, OnlineCorrector та інші.

Наостанок Ольга радить:

  • Не боятися відмов, тестових завдань і інтервʼю — це теж ваш досвід.
  • Готуватися до інтервʼю і ставити питання інтервʼюерам — це допоможе вам дізнатися багато корисного.
  • Просити зворотний зв’язок, якщо вам його не надали, або надали в неповному обсязі.
  • І пам’ятати, що пошук роботи/співробітника — це двосторонній процес, в який вкладається як кандидат, так і представники компанії.

«Будуйте професійні стосунки з рекрутерами, адже вони завжди памʼятають своїх кандидатів і готові запропонувати вакансії у майбутньому, якщо спеціаліст залишив про себе приємне враження», — додає рекрутерка.


Читайте наступний матеріал «Як кандидату зарекомендувати себе на інтерв'ю: поради від Даші Маляр, лідерки з рекрутингу в Roosh».


Зберігайте поради та переглядайте актуальні пропозиції роботи з дизайну, креативу, маркетингу та менеджменту у розділі «Вакансії» на CASES. Своїми вакансіями там діляться Fedoriv, BetterMe, MacPaw, Ajax, Reface та багато інших крутих працедавців.

🔗 А ще обов'язково завітайте на канал CASES Jobs. Там ви можете не лише стежити за новими вакансіями з платформи, але й читати корисні дописи про кар'єру.

856