Горбунов, Сумська, Жадан – українські зірки озвучили твори для школярів


Відомі актори театру і кіно, музиканти та письменники долучилися до озвучування шкільної програми. Твори розміщені у вільному доступі на Ютуб-каналі проєкту «Вінілосховище аудіобукс».

26 квітня 2023 команда проєкту оприлюдила в Ютубі програму української літератури для 6 класу за програмою НУШ. До запису долучилися акторка кіно та театру Ольга Сумська, Фатіма Горбенко, актор та телеведучий Юрій Горбунов, актор Остап Ступка, поет та лідер рокгурту Сергій Жадан, актор і режисер Ахтем Сеітаблаєв, співачка і заслужена артистка України Ярослава Руденко, заслужений артист України Богдан Чернявський, лауреатка читацьких конкурсів, провідна акторка Ольга Чернявська, письменниця та режисерка Ірина Цілик, письменниця Тетяна Бабенко.

Аудіобібліотека реалізована за ініціативи та коштом голови Полтавської обласної ради Олександра Біленького. За його словами, тепер школярам не обов'язково мати при собі підручник із літератури, адже усі твори доступні в інтернеті. Також перевагою є те, що їх можна слухати, як онлайн, так і офлайн – наприклад, під час відключень електроенергії.

«Освітній процес триває попри війну, тривоги і віялові відключення світла, тому ми намагаємося його урізноманітнити, зробити доступнішим та максимально цікавим. Залучення зірок – це також спроба привернути увагу школярів і школярок до читання, літератури, українського контенту», – наголошує Біленький.

У січні, 2023 року, на Ютуб-каналі проєкту розмістили твори для 5 класу. За 3 місяці їх прослухали близько 20 тисяч разів. Окрім творів шкільної програми команда “Вінілосховище аудіобукс” озвучує відому фантастику та твори світової класики. Літературу для старших класів озвучать після укладання відповідних програм, додають учасники проєкту.

Методисти з літератури – кандидатка філологічних наук, доцент і завідувачка кафедри української літератури Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка Віра Мелешко, завідувачка відділу розвитку суспільних, гуманітарних та мистецьких дисциплін Полтавської академії неперервної освіти ім. М. В. Остроградського Ольга Коваленко.

Більше про проєкт:

680
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно