«Креативна Європа» організовує відкритий воркшоп по програмі мобільності для митців

Національне бюро програми ЄС «Креативна Європа» в Україні 25 лютого проведе безкоштовний онлайн-воркшоп «Міжнародна мобільність для митців або як отримати 3 тис. євро на розширення професійних контактів». Він буде присвячений участі в європейської програми мобільності i-Portunus. Саме зараз вона має два відкриті конкурси для діячів культури, які працюють в секторі музики та культурної спадщини, та пропонує гранти в розмірі до 3 тис. євро.  

На заході будуть розглянуті можливості, які надає програма, умови участі, список потрібних документів для заявки та вимоги до самої мобільності. Крім того, разом з запрошеними гостями учасники воркшопу мають можливість обговорити правила пошуку закордонних партнерів, корисні міжнародні конференції та шоукейси для відвідування, а також особисті правила налагоджування контактів із європейськими колегами. 

Так, Ірина Горбань, менеджерка найуспішнішого українського гурту на світовій арені ДахаБраха, розкаже про особливості роботи зі сферою традиційної етномузики, актуальністю розвитку професійних контактів та як використати міжнародні поїздки з максимальною користю. Крім того, друга гостя заходу — Наталія Мусієнко — членкиня загальноєвропейської федерації асоціацій «Європа Ностра», яка працює із темою культурної спадщини, розкаже про можливості для українських представників отримати європейську підтримку та як використати дану мобільність для напрацювання професійних контактів у сфері культурної спадщини. 

Воркшоп пройде в онлайні 25 лютого з 13:00 до 14:00.

Він буде цікавий:

  • композиторам, музикантам та виконавцям (жанри: класична музика, джаз та представникам традиційних музичних жанрів, як-то етномузика)
  • митцям, креаторам та спеціалістам, які активно працюють у секторі культурної спадщини

Захід безкоштовний за умови попередньої реєстрації до 14:00 24 лютого. Підтвердження реєстрації та лінк доступу до заходу отримають перші 100 осіб на свою поштову скриньку.


i-Portunus — це програма європейської мобільності для митців та діячів культури, яка випробовує різні підходи до підтримки короткострокової мобільності. Перша пілотна фаза відбулася у 2019 році, друга –– триватиме з зими 2020 до весни 2022 року. Програма реалізується за підтримки програми ЄС «Креативна Європа», другий пілотний проєкт втілюється консорціумом, що очолюється Гете-Інститутом, разом із Французьким Інститутом та фондом ІЗОЛЯЦІЯ.

В рамках першого пілотного проєкту було проведено три конкурси для підтримки короткотермінових міжнародних схем мобільності. Україна ввійшла в ТОП-10 країн рейтингу, що отримали гранти мобільності. І є єдиною країною в десятці рейтингу, яка не є членом Європейського Союзу. Загалом у програмі отримали фінансування 19 аплікантів з України. 


Джерело: прес-реліз.

494
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно