Вийшов трейлер українського фільму «Стоп-Земля», учасника Берлінале

На сайті Cineuropa опублікували міжнародний трейлер та постер українського фільму «Стоп-Земля», який бере участь в конкурсній програмі 71-го Берлінського кінофестивалю Generation 14plus. Дебютна повнометражна картина Катерини Горностай є автобіографічною й розповідає про старшокласницю Машу.

«Стоп-Земля» — чуттєва історія про дослідження себе. 16-річна Маша вчиться у звичайній київській школі в 11-А класі. Не почуватися дивно та відсторонено в колективі їй допомагають близькі друзі Яна та Сєня, по-своєму переживаючи напружену шкільну буденність. Окрім майбутніх екзаменів вийти з зони комфорту Машу змушує закоханість в однокласника Сашу. 

У картині грають непрофесійні актори-підлітки, з якими Катерина Горностай працювала у творчій лабораторії восени 2019 року. Головні ролі виконали Марія Федорченко, Арсеній Марков і Яна Ісаєнко. Стрічку створено компанією ESSE Production House за підтримки Держкіно та Українського культурного фонду. Прем'єра фільму в Україні запланована на другу половину 2021 року.

Через пандемію 71-й Берлінський кінофестиваль пройде у два етапи: з 1 по 5 березня конкурсні стрічки покажуть в онлайні, а в червні обрані фільми представлять в кінотеатрах.


Джерело: Bird in Flight.

943
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно