Як практикувати візуальний смак: Work-every-time поради для дизайнерів

А що як ми скажемо, що не існує ніякої магії чи вродженого таланту до творчості. Уся справа в практиці й розвитку візуального смаку.

📌 Наш Head of Design Андрій Гадай завжди каже: «Навіть дизайнери-початківці, які постійно розвиваються, в перспективі 2-х років можуть створювати кращі дизайни, ніж ті, хто пропрацював 5-10 років і досі штампують макети, не виходячи з вакууму власного бачення й досвіду».

І він знає, про що каже, адже у дизайні вже 11 років. Пройшов вогняні замовлення, цунамі правок і керування командою з 10+ дизайнерів.

То ж як розвиватись? Де черпати те натхнення? І як практикувати візуальний смак?

Витягнули декілька work-every-time порад від Андрія.

Не зависай тільки на дизайнерських платформах

Dribbble, Behance, Awwwards — давно вже не one-stop shop.

Слідкуй за агенціями на різних ресурсах (соц мережі, вебсайт)

Часто агенція випускає новий проєкт в себе на сайті, але його ніхто не побачить на Dribbble, наприклад. Чому? Бо над просуванням Dribbble працює PR-команда, в якої є окремий контент-план.

Створи собі дизайн-кумирів

Слідкуй за тим, які нові рішення в них з'являються, як вони вирішують завдання. Понишпор навіть в тому, як вони мислять, як себе подають, чим живуть, чим займаються окрім роботи й т.д.

Читай розбори кейсів чи макетів від крутих дизайнерів.

Побачити дизайн очима іншого професіонала означає отримати купу інсайтів та натхнення.

Аналізуй кожну роботу.

Приглядайся до чистоти макета, звертай увагу на власне враження від роботи. Якщо пішли мурашки по шкірі — впевнено зберігай і використовуй у своїх проєктах.

Черпай натхнення звідусіль.

Професійно зростати — це жити й поза роботою. Подорожуй, дивися тематичне кіно, а потім перетворюй знахідки у дизайн-макети.

Зберігай поради, та головне — застосовуй ☝️

544