20 корисних інструментів для CMO та маркетологів у affiliate маркетингу

У сучасному бізнес-оточенні, де рівень конкуренції на ринку маркетингу наростає, ефективні інструменти стають невід'ємною частиною стратегії успішного маркетолога, маркетингу асистета, PR менеджера або СМО.

Сьогодні я Ющенко Марина - СМО Affstream поділюся переліком найпопулярніших і необхідних інструментів для щоденної роботи, якими я користуюся. Ці інструменти допомагають економити час і спростити рутинні завдання. Розглянемо сервіси для комунікації, аналітики, для пошуку креативу і інструменти для забезпечення мовної коректності - це основний фундамент для досягнення поставлених маркетингових цілей в affiliate індустрії.

Сервіси для комунікації

Ефективна комунікація стає початком успіху у різних сферах, особливо у індустрії партнерського маркетингу. Шляхом використання платформ, таких як Telegram, Linkedin, Skype та Google Email, забезпечується оперативний обмін інформацією з колегами та партнерами. Статистика показує, що подібні інструменти прискорюють процеси та підтримують зв'язок у режимі реального часу.

CRM

  • CRM-платформи та планувальники завдань є ключовими компонентами успішної маркетингової стратегії та ефективності команди. Використовуючи інструменти, такі як Jira та Confluence, я як керівник маркетингу відділу ефективно відстежую продуктивність команди, керую проектами, робочим беклогом, веду документацію та планую спринти на квартал уперед. 
  • G-Suite необхідний для спільних таблиць: маркетинг-звітів, конкурентних аналізів, контент плану, тощо. Також з G-Suite ми користуємося регулярно календарем, для кого щоб планувати зустрічі, мітинги, дейлі-мітинги, брендшторми, ретроспективи або зустріч one to one. 
  • Для проведення точного щомісячного аналізу маркетинг активностей я використовую нашу CRM плаформу Affstream, де бачу аналіз якості реєстрацій та окупності реклами з точністю до цифр та діаграм.

Аналітика

Глибоке розуміння даних та аналіз результатів стають невід'ємною частиною успішної маркетингової стратегії. Із застосуванням інструментів, таких як SimilarWeb, Ahrefs, Google Trends проводиться моніторинг трендів в індустрії, аналізується ефективність кампаній, конкурентів і цільових медіа-ресурсів. Така глибока статистика у вигляді діаграм і цифр допомагає приймати обґрунтовані рішення для досягнення цілей та створення стратегій просування. 

SEO плагін Yoast з багатим функціоналом. Це допоможе вам легко оптимізувати веб-сайт для кращої видимості пошуку. Допомагає блогам, де WordPress не може допомогти. Це включає, наприклад, подання карти сайту, керування ключовими словами, створення вмісту, використання інструментів для вебмайстрів тощо.

Для креативу та візуалізації

  • Miro або FigmaJam інтерактивні онлайн-дошки допомагають команді демонструвати свої ідеї, працювати одночасно або в зручний для кожного час. Проводити брендшторми та аналізи, структурувати ідеї, створювати презентації, mind map, інтелекнуальні карти та інше.
  • Pinterest – все просто, тут ми шукаємо ідеї креативів, візуалізацій, брендування. Цей інструмент сприяє колективній творчості у команді маркетологів та дизайнерів.

Useful сервіси

  • У світі маркетингу навіть дрібні деталі мають важливе значення. Використання інструментів, таких як Grammarly, гарантує відповідність текстів та матеріалів стандартам мови та граматики, що впливає на загальну якість контенту.
  • CuttLy - простими словами «укорочувач» посилань. Перетворення довгих URL-адрес на короткі, легко читаються URL важливе і корисне для кожного маркетолога.
  • FileZigZag є онлайн-конвертер, який може перетворювати більшість поширених документів, електронних таблиць та інших подібних форматів.
  • ChatGPT також є одним з популярних інструментів мого робочого дня в 2023 році. Допомагає редагувати текст, збирати ідеї для контенту та все інше. Дуже полегшує роботу над текстом. 

Використання такого різноманітного інструментарію як оптимізує поточні робочі процеси, а й створює міцний фундамент майбутніх маркетингових успіхів. Ділиться своїми інструментами, ставте лайк, якщо було корисно.

1170