Інтерактивні прототипи: роби Like a Pro

🤟 Знаєш пісню Nirvana “Nothing else matters”? Та точно знаєш. А ми цілком впевнені, що ця пісня про інтерактивні прототипи. Бо без них, як не крути, nothing else matters.

Прототипування необхідне, щоб донести ідею продукту, протестувати зручність інтерфейсу та оцінити базовий концепт. Прототип — є інтерактивною моделлю майбутнього проєкту, що відображає взаємодію користувачів з ним та показує його структуру.

За допомогою інтерактивного прототипу:

📍 UX-дизайнери перевіряють правильність флоу і проводять тестування.

📍 Розробники планують скоуп задач.

📍 Клієнт розуміє, як виглядатиме фінальний продукт.

Важко переоцінити важливість прототипу в дизайні. Тож ми зібрали корисні поради від нашої UX/UI Designer Іванни Поліщук, які допоможуть зробити його якнайкраще. 

Визначте ціль прототипування

Обговори з клієнтом як буде використовуватися прототип. Для А/В тестування? Чи може для демонстрації інвесторам? Мета визначає структуру прототипу та його складність.

Оберіть рівень деталізації

Створюй детальний прототип для показу фінального продукту або А/В тестування.

Використовуй сценарії, де взаємодія відбувається крок за кроком без додаткових відгалужень.

Не витрачай час на детальний прототип, якщо будете використовувати його для розробників. Розбий флоу на блоки та не перевантажуй ефектами, коли анімуватимеш всі елементи.

Розмір має значення 

Пам'ятай, що анімований елемент має бути у фреймі оптимального розміру для натискання. Для десктопу мінімум 24 на 24, для телефону 42 на 42.

Враховуйте принципи анімації

Використовуй “правильні” швидкості, плавність та прискорення для анімацій. Так ти створиш відчуття реалістичності й миттєвого відгуку системи. Про це написано в 12 принципах анімації від Disney.

Не забувай про обмеження

Враховуй швидкість завантаження і кросбраузерність продукту, перш ніж анімувати безліч 3D-об’єктів. Доцільно обговорити такі рішення спершу з розробником або клієнтом.

Роби пояснення

Якщо прототип складний і не ти демонструватимеш його, запиши відеопояснення. Це зекономить project-менеджеру час на ознайомлення та допоможе уникнути непорозумінь.

Було корисно? Ти знаєш що робити - поділись контентом з друзями☝️ I підписуйся на наші соцмережі, щоб не пропускати нові фішки наших дизайнерів

Instagram

Linked In

Facebook

758