Новорічне привітання Brand команди Cosmolot

Бренди українських компаній цьогоріч креативно вітали громадян з екранів телебачення, у соціальних мережах та інших медіа майданчиків. Наразі святкова комунікація брендів особливу увагу приділяє сенсам, які об’єднують українців у складні часи.

Новорічне вітання від Brand команди Cosmolot — відео, яке складається з двох частин за участю вже відомих персонажів — героїв бренд всесвіту. Це — загальна назва комунікаційної стратегії Cosmolot, яка бере початок у березні 2022.

“Нація переможців” об'єднує кілька сезонів креативних роликів та має важливу мету — підтримка морального духу українців.

Відео вітання з Новорічними та Різдвяними святами стало квінтесенцією меседжів, які протягом року Cosmolot транслював українцям.

Від самого початку мінісеріалу з чортами, потойбічний світом та насміханням над рашистами, команда Cosmolot отримувала безліч хейту. Серед претензій і загравання з релігією та нечистою силою, і гумор, який не сприймає певна аудиторія, і багато іншого. Відсотково кількість хейту, звичайно, менша за позитивні відгуки. Крім того, сміливість для команди Cosmolot — не просто гучне гасло. Щодня компанія робить все заради Перемоги, тож на інформаційному фронті команда також докладає зусиль і досягає своїх цілей.

Хейт, на який була готова команда Cosmolot

Перша частина Новорічного відео вітання складається з музичного подарунку від чортів у стилі пісень баптистської конвенції. Провокація для хейтерів виникає одразу з візуалу: чорти у рясах та у приміщенні, схожому на ельфійський замок, співають пісню про теплі побажання українцям. Слова пісні “Ваша віра більша за страх” підкреслює настрій суспільства. Боротьба за свободу — це щоденні виклики, але ми не боїмось ворогів, ми морально сильніші за них. Бо віримо у ЗСУ, допомагаємо та гуртуємось до Перемоги.

Друга частина ролика вже не така добра та дружня. У ній чорти грають панк у відповідних образах музикантів. А у словах пісні лунають найщиріші побажання російським агресорам: пакет у кожен дім, п'ятизірковий ешафот Москві і нагадування, що ми і далі будемо нищити їх на нашій землі. Це привернуло увагу росіян, вони почали активно перекладати текст пісні на рашистську мову та ширити у різних соціальних мережах та пабліках. Таким чином на наші майданчики завітали рашисти із купою хейту. Цьому факту Cosmolot дуже радіє. Адже палаючі п’яті точки рашистів — те, на що і розрахований креатив. З одного боку ми отримали гнівні коментарі, а з іншого побажали агресорам всього найгіршого прямо в обличчя.

Як отримати вірусний креатив?

Команда креаторів Cosmolot розраховувала на те, що привітання завіруситься. Так і сталося. Головним секретом тут є те, що для цього не довелось робити багато рухів: розміщувати на багатьох майданчиках чи рекламувати кампанію. Народна любов та хейт ворога зробили свою справу.

Сміливі комунікаційні стратегії Cosmolot не бояться показати окупантам, де їх місце, адже компанія має відкриту проукраїнську позицію та транслює цінності, на яких будується шлях до Перемоги.

Підсумовуючи

Комунікаційний кейс Cosmolot демонструє, що донести змістовні сенси та транслювати цінності, які підтримують бойових дух — важливий внесок в інформаційний супротив ворогу. І попри іронічні та провокативні образи та хейт, це допомагає підняти настрій українцям у свята, які ми маємо завдяки ЗСУ.

635