Що таке Threads і як він відчувається при старті

06.07.2023 о 2 годині ночі світ побачила нова соціальну мережу від Meta, а саме Threats. Ця нова соціальна мережа була створена, як аналог Twitter після всіх подій, які зробив Ілон Маск з даною соціальною мережею. Тож розберімо що являє собою нова соціальна мережа від Марка Цукерберга і чи наскільки вона добре вона складе конкуренцію своєму головному ворогу.

Дана стаття буде невеликою та написана лише на особистому досвіді використання, я не читав усілякі медіа, тому деякі моменти я міг просто пропустити.

Інтерфейс

Почнімо з найголовнішого — інтерфейсу. Інтерфейс Threads заточений лише під мобільні пристрої, тому повноцінної веб версії, або навіть версії для планшетів не чекайте.

Сам по собі інтерфейс дуже схожий на Instagram, адже по заявам Meta це і є доповненням до неї. На нижній панелі навігації можна помітити кнопку домашньої сторінки, пошуку, кнопку створення нового допису, останні сповіщення та ваш обліковий запис, все доволі мінімалістично.

Окрема пошана анімаціям, вони зроблені дуже гарно і на них дуже приємно дивитись, проте на Android та iOS вони все ж різні через особливості використання дещо інших дизайн систем зі сторони самих мобільних рпеа

Сама ж структура допису також доволі проста

Спершу ми бачимо фото та назву профілю, справа ми бачимо коли це було опубліковано.

Нижче ми вже бачимо сам текст допису.

Медіа згруповані у горизонтальний список, це доволі незвичне рішення, але воно доволі зручне.

Під самим низом ми вже бачимо кнопки взаємодії та фото профілів тих, хто взаємодіяв з дописом.

Можливості

  • А зараз ми поговоримо про можливості, які нам надає Threads і чим він відрізняється від конкурентів.
  • Кількість символів. У Threads ліміт складає 500 символів. У Twitter лише 280 символів без платної підписки.
  • Кількість медіа. до одного допису можна додати до 10 фото. Для порівняння, всі конкуруючі платформи можуть лише надсилати 4 фото.
  • Федіверс. Ця можливість поки не реалізована, але згодом Threads навчиться під'єднуватись і до інших платформ, як, наприклад Mastodon.
  • Стрічка. А це вже погана можливість, адже стрічка тут лише алгоритмічна, теги ту не працюють, тому ваша стрічка буде залежати лише від алгоритмів Meta, які себе не дуже добре проявили.
  • Відсутність статистики. Оскільки на платформу вже прийшло багато компаній, їм важливо спостерігати й за статистикою в новій соціальній мережі, проте поки вони можуть подивитись на статистику саме через лайки та підписки і саме тому в стрічці з'явилось дуже багато дописів де буквально просять ставити лайки та підписуватись.
  • Відсутність реклами. Мене надзвичайно здивувало те, що тут немає реклами. Адже це компанія Meta, в якої основний прибуток і залежить саме на рекламі, хоча тут можливо вони просто збирають з нас дані й продають їх третім лицям для персоналізованої реклами в інших їхніх сервісах.

Шанси на успіх

З часом, якщо Threads буде поліпшуватись, додавати нові функції, то у нього є великі шанси на успіх. Аудиторія там вже немала, лише на старті туди приєдналось 10 млн користувачів, сервери це навантаження витримали, тому працювати ця соціальна мережа має стабільно. Немало важливим фактором є те, що на платформі зареєструвалось багато різних компаній, а відповідно вони всі очікують хорошого фідбеку зі сторони користувачів.

Немало важливим фактором є і платформа Twitter, якщо Ілон Маск зробить ще щось погане з цією платформою, звичайні користувачі майже одразу повністю перейдуть на Threads, оскільки альтернативна платформа вже є.

На завершення 

Ми стали свідками створення нової соціальної мережі, яка може скласти конкуренцію такому гіганту, як Twitter, який тривалий час не мав серйозних конкурентів. Зараз буде йти активна боротьба у сфері соціальних мереж мікроблогу і за цим буде цікаво спостерігати, адже лише в умовах конкуренції створюються нові інноваційні рішення, які можуть покращити нам використання інтернетом.

Також ви можете підписатись на мій профіль в Threads, я туди час від часу буду писати якісь свої думки в голос.

Якщо ви дочитали до цього моменту, значить ця стаття виявилась для вас цікавою. Тому, якщо ви хочете підтримати мій контент, аби я міг і далі писати для вас цікаві статті, можете підтримати мене одноразовим донатом на monobank або Donatello.

Також не забувайте підтримувати нашу армію, адже лише вони можуть забезпечити краще майбутнє та мир у нашій країні.

Дякую усім за увагу❤

1898