Сторітелінг в UX/UI: бути чи не бути

Хороші історії завжди захоплюють увагу аудиторії та роблять користувацький досвід більш особистісним. Так це працює скрізь: в бізнесі, в індустрії розваг, в повсякденному житті. І UX/UI дизайн не є винятком.

При правильному використанні сторітелінг виводить комунікацію з аудиторією на більш емоційний рівень, а відтак сприяє наступному:

📍 заохочує клієнтів стати адвокатами бренду

📍 збільшує конверсію та середній чек

📍 формує довгострокові відносини з аудиторією

📍 заохочує користувачів ділитися досвідом

📍 транслює повідомлення бренду найкращим чином

Дизайнери мають безліч можливостей, щоб перетворити свої ідеї на ефективну історію ✍️ Адже якщо у художника є полотно, у письменника Google Doc, то у дизайнера — цілий сайт. Читай далі, ділимося секретами створення захопливої історії ⏩

Введіть конфлікт

👑 Привітайте її величність королеву драми та його високість короля конфліктів. Без них історії не існує. Але не треба надто драматизувати. Просто задумайтесь над проблемами цільової аудиторії та запропонуйте їм рішення.

Структуруйте історію

Переконайтеся, що вона відповідає на питання: Що? І що? І що тепер? Перша частина вводить проблему, друга показує шлях героя та його трансформацію, а остання демонструє результати.

Знайдіть мотивацію

Бажання та емоції спонукають до дій. Ось найпотужніші мотивації, які рухають людьми: бажання бути успішним; почуватися у безпеці; мати впевненість щодо майбутнього; вільно обирати свій шлях; не мати стресу та проблем зі здоров’ям.

Ретельно продумайте візуалізацію

Проаналізуйте історію та вирішіть, які саме візуальні елементи найкраще передадуть меседж. Можливо це прийом ламаної сітки? Чи фон, що містить шуми? Не варто нехтувати деталями 😎

І головне — не перестарайтеся зі сторітелінгом. Нехай буде гармонійний баланс між емоціями та раціо.

Було корисно? Тоді діліться постом і підписуйтесь на наші соцмережі ❤️ 

Instagram

Linked In

651