Від асистента до лідера команди. Як зробити кар'єрний стрибок – досвід керівниці проєктів Parimatch Ukraine

Професійний та особистий розвиток Олександри співпав із двома найскладнішими за останні роки для української економіки подіями — пандемією та повномасштабним вторгненням рф в Україну. Попри численні трансформації ринку праці за цей час, спеціалістка змогла отримати пропозицію роботи в Parimatch Ukraine, вирости до PMO Team Lead й успішно розвивати відділ проджект-менеджменту в компанії. Розповідаємо, як Олександрі Стасевич це вдалося та які складові зіграли ключову роль квантового стрибка в професії.

Розкажи про свої кар'єрні зміни в компанії  

У 25 років я поглянула на свій досвід роботи і зрозуміла: мій професійний шлях не має єдиної лінії розвитку. У мене був досвід в рітейлі, я відкривала магазин, забезпечувала повний цикл постпродакшн послуг, була заступницею операційного директора. Різні сфери та різні досвіди – гарний старт. Але хотілося більшого: обрати конкретний вектор розвитку і знайти команду, з якою зможу досягти кар’єрних перемог.

Розвиток я обрала у сфері маркетингу, оскільки попередні посади дали мені трохи аналогічного досвіду. Щоб побачити «кухню» індустрії зсередини, почала шукати роботу асистентом чи помічником в маркетинговому відділі. Уже на першій співбесіді у Parimatch Ukraine я перейнялася духом компанії. Мене вразила енергія драйву, швидкість руху, привітність колективу. І головне, сподобалася перспектива втілювати різноманітні проєкти у кардинально різних напрямках – такий собі тест-драйв обраної мною галузі. За півроку роботи в компанії я виросла до проджект менеджера. І вже понад 2 роки займаю позицію Team Lead у відділі проджект-менеджменту.  

З чим ти пов'язуєш цей кар'єрний стрибок? 

Асистент – доволі розмите поняття з різним набором обов'язків. Щоб зрозуміти вектор бажаного розвитку в компанії, спершу я систематизувала масив своїх щоденних робіт. А потім проаналізувала, в чому розбираюся найкраще і де дійсно можу бути корисною. На наступному етапі колеги з Parimatch Ukraine підсвітили мої сильні та слабкі сторони, щоб я попрацювала і над ними.

У компанії взагалі створена культура безперервного розвитку співробітників. Якщо є внутрішній запит на ріст чи пошук свого покликання, можна звернутися до колег і отримати якісний зворотний зв'язок. Саме так прийшло розуміння, що я структурована особистість, добре розбираюся в процесах організації роботи, вмію їх налаштовувати та ними управляти. Пройшов час, результат моєї роботи став помітним – і мені запропонували долучитись до команди проджектів.

Над чим твоя команда зараз працює?

У моїй команді 7 людей: п’ять менеджерів проєктів, тестувальник і HTML-кодер. В умовах війни працюємо здебільшого дистанційно. Займаємося двома напрямами роботи. Втілюємо класичне управління проєктами в частині спорту та казино і якісного проведення дозвілля. А також – закриваємо процес верстки у креативному просторі PMHUB.

Доречі, ми постійно ростемо і масштабуємося, розвиток нон-стоп зашитий в ДНК компанії. Тож, сьогодні я шукаю до себе в команду драйвового та вмотивованого HTML-кодер у поміч колезі.

Чи відчула ти особистісний ріст за ці роки, не лише кар'єрний?

Абсолютно. Я б навіть сказала, що без особистісного росту не було кар’єрного.

На початках було важко увійти у шалений ритм компанії та швидко адаптуватися до постійних викликів. Але кожний новий успіх – побитий рекорд або приріст кількості користувачів певного продукту – мотивував робити більше та викладатися дужче. У якийсь момент зрозуміла: потрібно не опиратися динаміці компанії, а адаптуватись під її ритм. Після цього всі двері для мене стали відкриті, з'явилася можливість втілювати найамбітніші та найзухваліші проєкти.

Також з першого дня роботи відчувається, що для компанії командна робота – не слова, а цінність та важливий принцип взаємодії. Люди в команді довіряють один одному, разом долають складнощі, своїм прикладом мотивують йти до цілі. До кого б я не звернулася за допомогою, завжди отримувала відгук, пораду, вичерпну інформацію для прийняття рішень.

Що тобі допомагає триматися зараз, в ці складні часи?

Люди у нашій компанії. У нас все починається з людей. Будь-які внутрішні процеси та здобутки глобального рівня можливі лише завдяки їхньому запалу, амбіціям, проактивній позиції. Особливо мені подобаються неформальні зустрічі з різними відділами, різними командами та топ керівництвом. Спілкування з ними дає контекст, який шлях люди проходять йдучи до своїх цілей і як багато можуть змінити на краще, знайшовши своє покликання.

Ще допомагає усвідомлення, що ти не залишишся сам на сам зі своїми проблемами. Компанія завжди знайде інструменти та покаже, як можна впоратися з труднощами. Зараз, наприклад, багато зусиль спрямовано на підтримку ментального здоров'я співробітників і налагодження внутрішньої комунікації між розкиданими по всьому світу колегами. Так, нещодавно в компанії запрацював сервіс психологічної підтримки співробітників від Wellbeing Company. Це і діагностика емоційного стану, й отримання вчасної професійної психологічної підтримки, і побудова персонального плану розвитку відповідно до викликів часу.

Без викликів взагалі неможливо вирости. Тому так важливо знайти компанію, в якій працюють сильні та талановиті люди. Де є змога навчитися бути стійким до найскладніших обставин. З якою хочеться йти вперед і втілювати перспективні проєкти в життя

Олександра Стасевич, PMO Team Lead Parimatch Ukraine

2323