Все про безкоштовне створення діпфейків

Скоріш за все ви знаєте, що таке діпфейк. Або бачили різні прикольні фото супергероїв або магічних персонажів з обличчями відомих акторів, або просто цікаві концепти обкладинок на Ютюб. Як це все зробити? Зробити швидко і по можливості безкоштовно? Як працювати з діпфейками на рівні магістру ордену нейро джедаїв? 

Що ж сьогодні розкрию всі карти і поділюсь з вами ефективним методом створення діпфейків. Нижче розповім про всі нюанси, цікаві круті лайфхаки і навіть навчу вас створювати майже ідеальні портрети.

Окремо для вас записав відео версію нижче, а після неї буде текстова.

Тож вмощуйтесь зручніше, готуйте свої нейрони, а ми починаємо!

З чого почати?

Для початку створюємо свій сервер у Discord. У відео показали, як це зробити. Насправді етап дуже простий і все що потрібно зайти в Discord та натиснути на плюсик нижче. Далі все інтуїтивно зрозуміло і не займе більше 30 секунд. 

Потім нам потрібно додати бот InsightFaceSwap. Це бот, який використовує бібліотеку InsightFace, щоб міняти місцями обличчя. Посилання на бот ось тут або просто пропишіть в пошуку "InsightFaceSwap Discord" 

На виході маємо отримати власний сервер і доданий бот. Для початку цього вистачить.

Після цього нам потрібно зберегти перше референсне обличчя, яке використаємо в якості діпфейку. Для цього прописуємо команду **/saveid** і одразу зʼявляється віконце в яке можемо додати нашу картинку. 

Також потрібно прописати ідентифікатор, завдяки якому бот зрозуміє, яку картинку накладати діпфейком. Назва може включати будь-яку комбінацію букв або цифр і довжину до 10 символів. Але ми рекомендуємо назначати коротку назву. Зауважимо, що створений ідентифікатор автоматично встановлюється як основний і застосувується на всі генерації автоматично. Потім це можна буде змінити.

Після цього ми можемо кинути на сервер будь яку картинку, клікнути праву кнопку миші, навести на текст Застосунки і обрати опцію Inswapper. 

Трохи чекаємо і вуаля.

Нажаль останнім часом модерація нейронки стала агресивною, тому не всіх відомих особистостей вдасться завантажити. З Генрі Кевілом не вийшло, а з Ауроном Тейлором все ок.

Команди бота.

Команди бота дозволяють їм керувати.

  • Перша команда **saveid** - вона зберігає потрібну картинку. Про неї ми вже поговорили. 
  • Команда **/listid** дозволяє передивитись всі ідентифікатори і не загубитись в назвах та їх кількостях. Це дуже корисно, бо з часом назв стає багато і в них можна заплутатись.
  • Наступна команда **/setid.** Вона замінює референсне фото діпфейку. Наприклад ми хочемо замінити Аурона Тейлора на когось іншого. Тоді прописуємо команду **/setid**, пишемо ідентифікатор потрібного зображенні і тиснемо ентер. Все, зображення замінено. 
  • Наступна команда **/swapid**. Вона дозволяє завантажити фото прямо в InsightFace і одразу застосувати діпфейк. Це теж саме, що і завантаження на сервер, але плюс в тому, що ви не світите оригінал фото.
  • Команди **/delid name та /delall:** дозволяють видалити ваші референсні фото. Перша видаляє конкретне фото по ідентифікатору, друга видаляє взагалі все. З нею будьте обережні.
  • Команда **/prefs** вмикає контекстне вікно в якому можна обрати бета версію моделі, а також вимкнути вікно з підказками, які зʼявляються після кожної генерації.
  • Команда /picsi дозволяє застосувати діпфейк на відео. Але це можливо лише у випадку, якщо у вас є платна підписка.
  • А команда /headshot генерує рендомні фото з вашим ідентифікатором. Працює так собі.

Найпотрібніші нам команди це savied, setid та listid. З ними і будемо працювати разом з Midjourney. 

Поєднуємо роботу з Midjourney

Як ви могли побачити, поки-що ми нічого не генерували за допомогою Midjourney. Ми просто завантажили сторонню картинку і одразу зробили діпфейк. Це перша унікальна функція InsightFace - він може змінювати обличчя навіть без Midjourney.

Але Midjourney може масштабувати ваші можливості. Варіантів буде безліч.

В першу чергу додаємо Midjourney на сервер. Процес такий самий, як з додаванням InsightFace.


Далі починаємо генерувати. Для цього потрібно створити генерацію та обрати одне фото з чотирьох, з яким будемо працювати. Якщо додати обличчя на всі 4 генерації вийде так собі). 


Тому потрібно обрати конкретне фото.

Друга головна фішка InsightFace в тому, що бот дуже усеїдний.

Ми можемо додати діпфейк як на портретне фотореалістичне фото, ніби ми справжні фотографи - ось приклад.


Або ось варіант в більш кінематографічному стилі.


Так само InsightFace скуштує і різні ілюстрації, ніби ми талановиті художники. І на меми - шикарна змога побути інтернет тролем. І працює навіть з аніме стилістикою Можна спробувати навіть з тваринами. Певні риси обличчя їм надасть =)). Ну і не забуваємо про модельну зйомку). Варіантів купа)

Нюанси роботи: 

В бота є певні обмеження. 

Перше, це те, що він краще генерує з тих зображення, для яких використовуються фото з більшою роздільною здатністю. Кращий результат видають і ті генерації, де в референсних фото не має зайвих елементів на обличчі - наприклад бороди, чубчика, окулярів, капелюха. Фото на якому людина дивиться вперед, положення голови рівне, гарне світло і не має ніяких шумів теж працює краще. Важливо роль відіграє схожість форми обличчя. Якщо ви схожі на персонажа, якого хочете підмінити за формою обличчя результат буде майже ідеальний. Подивіться, наприклад, як я переніс своє обличчя на Сільвестра Сталлоне. Не дуже схоже. Чому? Тому що форми голови різні.


Є невеличкий лайфхак як це можна подолати. Завантажуємо своє фото в Discord і по ньому генеруємо картинку. А вже після цього підставляємо діпфейк. Спробуйте додати —sref і зробіть дві генерації. Потім оберіть найкращі. В такому випадку форма голови майже повністю передасться від референсу до генерації, а отже діпфейк ляже ідеально.


Ще один нюанс - кількість людей в кадрі. По перше на референсному зображенні має бути одна людина. По друге - на генеруємому зображенні також має бути одна людина. В іншому випадку бот додасть обличчя на всіх людей. А нам це не потрібно.


Також не рекомендую накладати діпфейк по верх запскейленої фотографії в міджерні. Після апскелу діпфейки стають більш вилізанними і втрачається структура шкіри. Через це фото виглядає не реалістичним.

Ціна питання

Тепер про приємне. В день ви можете згенерувати до 50 діпфейків. Цього вистачить навіть для найзавзятіших діпфейк-ентузіастів. По суті ви можете вирішити всі ваші задачі безкоштовно.

Але якщо ви хочете ще більше, або працюєте з діпфейками 24 години на день, то для вас є платні опції за 10, 20 та 35 доларів + податок.

Щоб підключити їх потрібно спочатку провести оплату, а потім в налаштуваннях підключити Discord. Після цього можемо перевірити функцією listid, на те, яка кількість генерацій нам доступна.

Платні пакети дають змогу генерувати відео з діпфейками та відрізняються годинами генерацій. Генерація відео коштує 20 кредитів, що дуже дорого.

Самі ж відео відправляються на сторонній Discord Picsi. У YouTube відео показали, як це відбувається. 

Покращення Діпфейків

Проблема InsightFace в тому, що навіть на самій ідеальній генераціїї при збільшенні будуть помітні невелички артефакти. Але це можна прибрати за рахунок апскейлерів, які переосмислюють фото.

Їх декілька, тому ми порівняємо результати роботи всіх, і безкоштовних і платних.

  1. Перший в нас Leonardo АІ. Безкоштовно можна зробити 5 апскейлів на день. Тут нам треба зменшувати силу генерації з 3 до 1. Тоді буде кращий результат.
  2. Другий безкоштовний апскейлер Krea АІ. Варіант із силою 50% сильно морфує обличчя. Тому зменшуємо силу до 20.

Крім того, навіть різну силу генерацій можна обʼєднати через фототшоп і звичайне видалення фонів. Приклад показали у відео

Більш дорогий варіант - Magnific АІ. Щоб нам видало підходящий результат, потрібно обрати Портретний режим, та зменшити креативність до мінус 2. тоді обличчя не буде змінюватись. Таким чином отримаємо покращений діпфейк, майже ідеальний, виглядає як фото з фотосесії.

Ось результати всіх трьох апскейлерів. Пишіть в коментарях, який варіант кращий.

Підсумок

InsightFaceSwap може стати вашим ефективним помічником у створенні різноманітних образів. Його функціонал простий, зручний і швидкий. Кількість та якість безкоштовних генерацій задовольнить навіть найвибагливіших користувачів.

А якщо ви прагнете досконалості, то апскейлери завжди готові прийти на допомогу. І найкраще те, що є безкоштовні рішення!

Сподіваємось вам сподобалось. Не забудьте підписатися на YouTube канал Штучка Інтелект, поставити вподобайки, поділитися контентом та залишити коментарі.

А якщо ви хочете бути в курсі всіх новинок зі світу нейромереж, то заходьте на телеграм канал Нейродива - там завжди найсвіжіші новини та найцікавіші обговорення!

Давайте разом розвивати AI в Україні!

До нових зустрічей!

1702