Як просувати відео на YouTube через рекламу: повний практичний посібник

Ефективне просування відео на YouTube - це ключ до успіху для будь-якого серйозного бізнесу, який використовує цю платформу як інструмент для залучення клієнтів та зростання продажів. Одним із найбільш дієвих способів досягнення цієї мети є реклама на YouTube. Цей метод дозволяє точно таргетувати цільову аудиторію, контролювати бюджет та отримувати прогнозовані результати. В цій статті я розповім в подробицях про 100% спосіб просування ваших відео на YouTube платформі.

Як налаштовувати рекламу на YouTube через Google Ads

Зараз ми детально розглянемо, як налаштовувати рекламу на YouTube через систему Google Ads. Ви дізнаєтесь про ключові кроки, лайфхаки та важливі нюанси, які допоможуть вам ефективно просувати свої відео та досягати поставлених цілей. Незалежно від того, чи ви досвідчений рекламодавець, чи новачок у цій сфері, ця інформація стане для вас цінною.

Саме реклама дає змогу прогнозовано просувати відео на Ютубі!

Якщо ви дивитеся на YouTube, як на інструмент залучення більше грошей у ваше життя, тоді реклама стає інструментом не витрат грошей, а інвестування грошей у себе, у свій канал та у свій бізнес.

Ключові етапи налаштування реклами на YouTube

  • Створення облікового запису в Google Ads.

Перше, що нам знадобиться – це Google Ads. Саме Google володіє YouTube. У системі Google Ads є всі інструменти, які дозволяють просувати відео на YouTube. Тому якщо у вас ще немає облікового запису, прямо зараз перейдіть і зареєструйтесь - це швидко і безкоштовно.

  • Вибір правильного типу кампанії для просування відео.

Друге, ви натискаєте галочку “+Нова кампанія” для того, щоб створити компанію "Просування відео на YouTube". Далі ви побачите “Виберіть ціль” кампанії - і вам потрібно обрати “Створити кампанію без підказок щодо цілі”, щоб вам відкрились набагато більше корисних опцій для налаштування реклами.

Після цього внизу ви побачите "Виберіть тип кампанії" - і, щоб просувати відео на YouTube, ви обираєте "Відео". Наступне - це "Виберіть підтип кампанії", і щоб ви не витрачали довго на те, щоб розібратися, який вам необхідний - вибирайте "Більше переглядів". Натискаємо "Продовжити" і бачимо в "Загальних налаштуваннях" "Назва кампанії" - залишаємо її як є.

  • Визначення оптимального бюджету та ставок.

Якщо ви хочете, щоб ваше відео просувалося постійно, а не короткий проміжок часу, тоді вам порада – вибирайте "Денний" бюджет і вставляєте суму на день, яку ви готові витрачати на просування відео на день.

  • Налаштування відеооголошень.

Далі рекомендую вимкнути галочку в підрозділі “Мережі” - “Партнерські відеоресурси в контекстно-медійній мережі Google”. Ця штука може зжирати третину вашого бюджету на вашу рекламу і давати абсолютно неякісні перегляди, наприклад люди дивилися вас у фоновому режимі тощо. Тому завжди відключайте цю галочку при просуванні відео.

  • Вибір місце положення та налаштування мов.

Перейдіть до "Виберіть цільове місце положення" та вкажіть, в яких країнах ваші клієнти, цільова аудиторія, де саме вони повинні побачити вашу рекламу. Потім вкажіть у налаштуваннях “Мови”, якими мовами вони повинні розмовляти.

А зараз я поділюсь з вами ще двома корисними лайфгаками:

  1. Перейдіть до “Пристрої” та вимкніть “Телевізори”. Перегляди з телевізорів – це будуть неякісні перегляди для YouTube.
  2. І зайдіть в "Обмеження частоти показів", позначте галочкою "Обмеження частоти переглядів", щоб ви платили за частоту та кількість разів на тиждень. Виберіть "на тиждень" і частоту - "3" рази.

Назву групи оголошень залишаємо як є.

  • Налаштування таргетингу на цільову аудиторію.

Далі нам потрібно вибрати таргетинг - хто люди, які бачать ваші оголошення:

  • демографія
  • вік
  • стать
  • сегменти аудиторії - хто вони, які їхні інтереси та звички, що вони шукають і які покупки планують і таке інше. Подивіться, що є в цьому розділі і запитайте себе: хто вони мої клієнти? як мені визначити їх? що вони за інтереси з тих варіантів, що ви бачите і поставте галочки в потрібних пунктах.

Види таргетинга:

  1. Ви можете таргетуватись на чужі канали на Youtube, але я не рекомендую це робити, оскільки охоплення будуть маленькими.
  2. Ви можете надавати таргетингову рекламу на теми чужих каналів на YouTube і показуватись у схожих відео;
  3. Ви можете націлюватися на 1) ключові слова, які містяться в назві чужих відео на YouTube і на 2) ключові слова, які люди шукають у YouTube пошуку.

  • Вибір формату та налаштування відеооголошень.

Переходимо до розділу "Створення відеооголошення". Вставляємо посилання на YouTube відео з нашого каналу, яке ми хочемо просувати, у віконце пошуку.

І вибираємо формат реклами - "Відеооголошення у фіді", і це важливо, тому що In-Stream буде набагато дорожчим. Додаємо прев'ю для вашого відео. Прописуємо заголовок і всі описи, а потім встановіть ставку - скільки грошей ви готові витратити за кожен перегляд вашого відео.

Рекомендую починати з мінімальної суми, залежно від вашої валюти. Тобто, в моєму випадку – валюта "долар", тож ставка 1 цент. І поступово підвищуйте ставку, поки не отримаєте потрібну кількість переглядів на день.

ВАЖЛИВО: перегляди, отримані вашим відео таким шляхом ніколи не будуть оскаржені кимось, зняті з вашого каналу YouTube, канал ніколи не отримає жодних проблем. Тобто це єдиний сто відсотків білий спосіб просування відео на YouTube! Його використовують люди, для яких YouTube - не іграшка і не дитяча витівка, а ті, хто використовує відеоплатформу як інструмент для заробітку ще більшої кількості грошей. Інвестував у рекламу $1000, отримав $5000; вклав $5000, здобув $25000.

Висновок

Єдиний 100% спосіб просування відео на YouTube - таргетована реклама. Цей спосіб використовують усі топові ютубери та всі бізнеси як джерело клієнтів для свого бізнесу. Є нюанси налаштування, такі як “обмеження кількості переглядів” або відключення “телевізора”, які необхідно знати та виконати, щоб не злити бюджет та отримати максимальний результат від вашого таргетингу. Підхід нарощування ставок дозволить оптимізувати бюджет для отримання максимального прибутку у переглядах та продажах. Використовуйте цю статтю для здійснення прориву у своїй рекламі YouTube!

412