Якби резюме було настільною грою

Класичне резюме — нудне. Воно має єдину мету. Рекрутер/ка гляне одним оком, якщо щось зачепить, топ, а як ні — то до побачення. Я пройшов шлях від CV у гуглдоках, крізь спеціальні платні сервіси, і назад до гуглдока. Чи задоволений я його фінальним виглядом? — Ні.

Як зробити резюме не нудним?

Невідомо. Але надмірний креатив у цій справі також може бути проблемним. Має бути структура, в ідеалі все треба вмістити на одну сторінку. Звісно можна додати фото, плашечки, але все одно виходить банально.

З наявних резюме-платформ мені найбільше подобається лінкедін. Там хоч є лого компаній, можна підвантажувати сертифікати, власні проєкти. 

Але уявімо, що немає жодних обмежень. Що можна робити CV яким завгодно. Тоді б я запропонував повернутись до основи. Що таке резюме? Це історія вашої кар'єри, вашого розвитку. Це пригода, шлях з точки А до власної мрії. Схоже на фільм або, наприклад, на настільну гру. 

Настільні ігри — це топ. Я обожнюю їх з дитинства. Вони розвивають уяву. Одні плюси. До того ж у них комплексно можна закласти багато різної інформації. 

Цій складовій я навчився у НАОМА, де одне з завдань на молодших курсах було придумати гру. Пізніше я робив багато таблиць та схем для своїх проєктів, і мені вчергове знадобився цей досвід. Але про це іншим разом.

А поки, ось прототип настільної гри, що зображає мій кар'єрний шлях.

Біле — оплачувана робота, жовте — волонтерство або стажування, фіолетове — освіта, сіре — нагороди, рожеве — менторство і викладання, блакитне — власні проєкти. Звісно тут є не все, що я коли-небудь робив, і можна продовжувати деталізувати далі. Але для прикладу згодиться.  

А тепер просто уявіть світ, де всі CV виглядають так. Приходите на співбесіду, сідаєте з рекрутером/кою і граєте. Кидаєте гральні кубики, і розповідаєте про квадратики, де зупинилась фігурка.

1
837