ELEKS спільно з Креативною Практикою проведуть воркшоп про доступність у вебдизайні

Доступність — надважлива тема для продуктових команд та дизайнерів. Якщо говорити простою мовою, доступний вебдизайн (або ж інклюзивний вебдизайн) — це вебдизайн для всіх користувачів. Він враховує потреби максимально різноманітної аудиторії. Такий дизайн робить так, щоб сайт був зручним як для людини зі 100-відсотковим зором, так і для тієї, у якої є колірна сліпота чи інші порушення зору, або обмеження.

Ключовим світовим стандартом вебдоступності є Web Content Accessibility Guidelines (WCAG). Українською це можна перекласти, як Керівництво із доступності вебконтенту. Його створила організація W3C (World Wide Web Consortium), заснована 
Тімом Бернерсом-Лі, людиною, що створила сучасний інтернет. 

Відповідно до WCAG існують три стандарти з доступності:

  • як зробити доступними браузери,
  • як зробити доступними редактори контенту (наприклад, Microsoft Word Online або Google-таблиці),
  • як зробити доступним веб-контент (сайти і мобільні застосунки). 

В WCAG описані засоби, що допомагають вебдизайнерам робити сайти доступнішими, зрозумілішими та надійнішими. Серед іншого ці рекомендації стосуються підбору кольорів, контрастності, підбору шрифтів та їхніх розмірів.

Спільно з експертами ELEKS 22 січня пройде воркшоп «Як створювати доступний вебдизайн і передавати його розробникам».

Протягом воркшопу учасники дізнаються історію вебдоступності у світі в цілому, в Україні та в найбільш розвинених країнах, з’ясують, якими є основні вимоги до доступності різних елементів інтерфейсу та контенту у вебі (контрастність, шрифти, мультимедіа тощо).

А ще — навчаться на практиці враховувати та втілювати базові функції доступності в інтерфейсах (згідно з WCAG), створювати розмітку для розробників, аналізувати та контролювати втілення.

Воркшоп проводитимуть дизайн-менеджери в ELEKS — Слава Шестопалов і Євгеній Шикірявий.

Цей формат розрахований для дизайнерів в агенціях, вебпродакшенах, аутсорс-командах, продуктових дизайнерів.

Подія відбудеться у форматі Zoom-дзвінка, саме тому — долучитись можна звідки завгодно.

Закріпити отримані знання можна буде одразу на практиці! Теоретична частина проходитиме з усіма учасниками, а практика — в окремій Zoom-кімнаті з групою.

Формат розрахований на групу до 15 людей. Попередня реєстрація можлива на сторінці воркшопу.

1062