Глобальний успіх українських історій: проєкт "Really?" став переможцем MIPJUNIOR Project Pitch

Ігровий серіал шоу-раннера Євгена Туніка (Starlight Media) було визнано кращим з поміж 63 проєктів від творців з 26 країн на одному з найпрестижніших пітчингів дитячого та підліткового контенту у світі.

MIPJUNIOR Project Pitch — це унікальний пітчинг нових телевізійних проєктів для дітей та підлітків, що визначає ідеї з найбільшим потенціалом для виробництва та широкої дистрибуції. Журі пітчингу — провідні професіонали з глобальної індустрії дитячого контенту, очільники профільних напрямів Netflix, BBC, France Television та Nile. За результатами цьогорічного MIPJUNIOR — кращим підлітковим проєктом було визнано серіал “Really?” шоу-раннером якого є Євген Тунік, творець Перших Ластівок.

"Really?" — це історія про дівчинку-підлітка, якій парадоксальним чином війна рятує життя. Ідея проєкту була створена Євгеном Туніком у співтворчості з українськими підлітками, Олександрою Лінтовською та Катериною Кавнічук, з якими він займався як ментор зі сценарної майстерності.

«Коли почалась війна, як і всі, я прагнув бути корисним, використати свої знання для допомоги іншим. Так, я став ментором для підлітків в проекті на заході нашої країни. Я був вражений їх креативністю, баченням світу та подій, швидкістю роботи. Завдяки цьому досвіду і з’явилась ідея “Really?”. Нам хочеться розказати історію про життя під час війни через призму погляду звичайних українських підлітків. Як і у Перших Ластівках, аудиторія цієї історії ширша - це не тільки діти, а і їх батьки», — розповідає Євген Тунік, шоу-раннер проєкту.

До фіналу пітчингу вийшли 5 проєктів — з Британії, Канади, Південної Африки та України. Шоу-раннери цих проєктів презентували свої ідеї на MIPJUNIOR в Каннах.

Директорка з закупівель та копродакшну дитячого і сімейного контенту Netflix, Емі Такахарі, коментуючи український серіал-переможець, зазначила: «Це дуже особливий проект! Він має чітку точку зору, багато емоцій та сердечності».

581
Starlight Media
Україна