Художники змінили контекст реклами Алло в метро


29 лютого у переході київського метро між станцією Театральна та Золоті Ворота анонімна група художників змінила контекст реклами Алло для того, щоб привернути увагу до проблеми глобального потепління.



Річ у тому, що в кондиціонерах, які рекламуються, використовується фреон — речовина яка провокує зміну клімату. Трохи детальніше це питання розкрито на створеному для акції сайті savewinter.net.


“Я назвав це Poster Hack. Ідея полягала у тому, щоб змінити основне повідомлення реклами максимально органічно, наче так і було задумано. Тому я вирішив замінити лише текст та підібрав подібні до оригіналу шрифти. Таким чином для прохожого це не виглядає як нарочитий вандалізм і має більше шансів подовше залишитись на місці.



Проти самого бренду Алло або Cooper&Hunter я нічого не маю проти і не вважаю, що на них треба спускати псів. Я вважаю, що боротись зі станом речей треба починаючи з себе. Тому цією акцією я хотів звернутись суто до людей. Просто так трапилось, що саме ця реклама Алло ідеально підходила під творчий задум.



Назва бренду та композиція банеру підштовхнула до основного меседжу акції: “Алло, схаменися”. Це розклалось на два слогани: “Алло, зима зникає на твоїх очах” та “Алло, врятуй зиму”. Слоган Алло “Просто жити смарт” я вирішив не міняти, а змінити його суть. Жити смарт в новому контексті — значить дбати про місце у якому живеш.”


Вітя, автор проекту


811