Кінофестиваль «Французька весна» оголосив програму

Щорічний кінофестиваль «Французька весна в Україні» оголосив цьогорічну програму. Цього року він пройде в онлайні та складатиметься з двох секцій: допрем’єрних показів новинок французького кінематографа та ретроспективи стрічок, створених жінками. 

Фестиваль «Французька весна в Україні» проходить за підтримки Посольства Франції в Україні, Французького інституту в Україні та організації «Альянс Франсез».

Фестиваль допрем’єрних показів

Фільми з секції допрем’єрних показів можна буде переглянути безкоштовно на сайті фестивалю з 23 квітня до 2 травня.

До програми увійшли:

«Він і вона», реж. Седрік Клапіш

Він і вона живуть в самому романтичному місті світу — Парижі. Вони ходять в один магазин, вечеряють в одному ресторані, але ніколи не зустрічалися. Вони самотні і мріють зустріти свою любов. Перетнуться їх дороги одного разу?

«Чоловік і жінка: Найкращі роки», реж. Клод Лелуш

Продовження знаменитого оскароносного фільму «Чоловік і жінка» (1966) та стрічки «Чоловік і жінка: 20 років потому» (1986). Колишній автогонщик мешкає в будинку для престарілих і страждає на хворобу Альцгеймера.

«Генерал де Голль», реж. Габріель Ле Бомен

Франція програла битву, але не війну. Байопік про кохання знаменитого француза до країни, жінці та риториці.

«Останнє життя Сімона», реж. Лео Карман

Сімон — восьмирічний сирота, який понад усе мріє про сім’ю. Та хлопчик відрізняється від інших дітей: він має здібність перевтілюватися в будь-яку людину, якої коли-небудь торкався.

«Школа хороших дружин», реж. Мартен Прово

Після смерті чоловіка Полетта починає самостійно управляти сімейним бізнесом — школою для домогосподарок. Справа йде до банкрутства, а впевненість жінки тане. Тим часом на вулиці — травень 1968 році й в повітрі вже відчувається дух свободи.

Програма «Вона створює кіно»

Покази програми «Вона створює кіно» відбудуться у Києві в кінотеатрі «Жовтень» з 17 квітня. Також добірку демонструватимуть у Харкові й Одесі з 22 квітня, та у Львові з 24 квітня. Після кінотеатральних показів стрічки будуть доступні для кіноклубних показів по всій країні.

До програми увійшли фільми:

«Портрет дівчини у вогні», реж. Селін Сьямма

Події фільму розгортаються у французькій Бретані XVIII століття. Молода художниця отримує замовлення на весільний портрет дівчини. Вдень вона уважно вивчає свою модель, а ночами пише її портрет. Поступово героїні зближуються все сильніше.

«Засліплені», реж. Сара Суко

Драма «Засліплені» розповідає про боротьбу за свободу дівчини, батьки якої потрапили до сектантської релігійної громади.

«На дивані в Тунісі», реж. Манель Лабіді

Провівши багато років в Парижі, Сельма повертається до Тунісу з мрією про відкриття своєї власної психотерапевтичної практики.

«Папіча», реж. Муня Меддур

Алжир, 1997 рік, на кожному кроці терористи, які хочуть встановити владу ісламської держави. У час, коли жінок пригнічують і контролюють, молода студентка захоплено готує показ мод.

«Ластівки Кабула», реж. Забу Брейтман, Елеї Гобе-Мевелек

Літо 1998 року. Зайняте талібами місто Кабул лежить в руїнах. Двоє закоханих, не дивлячись на щоденне насильство і нещастя, якими переповнена столиця, хочуть вірити в краще майбутнє. Але безглуздий вчинок хлопця змінить їхнє життя назавжди.

«Лоскіт», реж. Андрея Бескон

Драма «Лоскіт» розповідає про дівчину, яку зґвалтували у 8-річному віці. Подорослішавши, вона занурюється тілом і душею у свою кар’єру танцівниці, намагаючись розібратися з минулим.


Джерело: PLATFOR.MA.

1152
CASES
Україна, Київ