Компанія Jooble інвестувала $1 млн в освітній стартап JayJay

Сайт із пошуку роботи Jooble, що працює в 69 країнах світу, проінвестував $1 млн на стадії seed round в стартап у сфері онлайн-освіти JayJay. Проєкт працює на ринку онлайн-освіти Індонезії з 2021 року та заснований українцем Віталієм Сьомка.

Інвестиційна угода відбулася в рамках проєкту Jooble Venture Lab – власної стартап-студії агрегатора вакансій Jooble. Сьогодні компанія активно шукає підприємців та стартапи, що створюють продукти в сфері пошуку роботи та професійного розвитку. Інвестиції в JayJay стали першою угодою новоствореної стартап-студії Jooble Venture Lab.

Якщо подивитися на назву посад в умовно середній компанії, то ви знайдете велику кількість спеціальностей, яких не навчають в університетах. Це Data Analyst, QA Engineer, SMM Manager, Digital Marketer професії та багато інших. Якщо ви хочете працювати у digital-сферах, вам немає де навчатися, при тому що на ринку праці ці посади добре оплачуються. Тому ми вирімо, що такі стартапи як JayJay дадуть змогу суттєво змінити якість життя через навчання і нову роботу в сучасних сферах. Ми добре розуміємо тренди у працевлаштуванні і знаємо, що до 2030 Індонезія з її темпами розвитку стане країною з найбільшим дефіцитом професій у цій сфері

Роман Прокоф’єв, співзасновник Jooble

Угода передбачає міноритарну участь Jooble в капіталі стартапу. Інвестиції мають стратегічний характер. Так, окрім фінансування, JayJay отримає підтримку від Jooble в маркетингу та технологіях, зокрема в напрямку Data-science.

Освітня платформа JayJay вийшла на ринок Індонезії в травні 2022 року та має на меті допомогти людям здобути діджитал-професію. Наразі на платформі є чотири курси для користувачів: Digital Marketing, UX Writing, Software QA Engineer та Digital Illustration. Найближчим часом також буде запущено ще два освітні курси – Full Stack Developer та Interior Design. Платформа JayJay планує залучати експертів для створення онлайн-курсів за такими напрямками як Design, Programming, Data, Marketing, GameDev, Audiovisual, Management, Software тощо.

Сьогоденна система освіти мало відповідає умовам і потребам сучасної економіки. На ринку вже існують десятки діджітал-професій, про які викладачі університетів навіть не здогадуються. Та і навіщо навчатись 5 років, коли креативну або технічну професію можна отримати за 6-12 місяців з допомогою у працевлаштуванні? В найближчі 10-15 років ми побачимо, що “офлайн сервіси” надання освіти кардинально зміняться під тиском великого гепу неефективності, технологіям і доступності. Онлайн-освіта стане швидким соціальним ліфтом для менш захищених верств населення. “Цифровий світ” продовжує експоненціальне зростання. Все буде відцифровуватися шаленими темпами. Тому ми прогнозуємо, що наступний edtech бум відбудеться саме в Азії. Наш стартап має мету навчити 1 мільйон студентів впродовж перших 3 років

Віталій Сьомка, засновник JayJay

Наразі продукт має свого клієнта та вже приносить дохід. Інвестиції від Jooble допоможуть JayJay масштабувати бізнес та збільшити продажі.

Jooble активно працює на ринку Індонезії, продуктом якого щомісяця користується понад 1 млн користувачів. Досвід та аудиторія агрегатора вакансій допоможуть JayJay пришвидшити темпи розвитку бізнесу. Завдяки інвестиціям JayJay запустить додаткові курси та розширить географію освітніх послуг.

Нагадаємо, раніше сайт із пошуку роботи Jooble створив власну стартап-студію, орієнтовану на роботу із молодими бізнесами зі сфери пошуку роботи та професійного розвитку – Jooble Venture Lab. Наразі Jooble готова вкладати понад $ 2 млн в нові проєкти.

Інформаційна довідка

Jooble (Джубл) — це один із найбільших сайтів для пошуку роботи в Україні та світі, що входить в топ-10 найпопулярніших ресурсів із працевлаштування. Компанія заснована у 2006 році українцями Романом Прокоф’євим та Євгеном Собакарьовим. Сьогодні за допомогою Jooble люди знаходять роботу в 69 країнах світу. В Jooble публічно засудили російську військову агресію щодо України, компанія припинила свою діяльність на ринках праці російської федерації та республіки білорусь у перший же день війни.

JayJay (ДжейДжей) — онлайн школа цифрових, креативних та технічних професій з допомогою в працевлаштуванні. Cтартап спеціалізується на додатковій освіті для дорослих, як у професійному, так і в розважальному/хобі форматах. Наразі проєкт має навчальні програми у 10 напрямках.

974