Мінкульт запустив Instagram-сторінку про авангардну історію України

Міністерство культури та інформаційної політики спільно з Державним агентством України з питань мистецтв та мистецької освіти, Міністерством закордонних справ України та агенцією Havas Engage запустили інформаційну кампанію «Авангардна історія України».

«Авангардна історія України» — це розповідь мовою художнього образу та фактів, що відображають неймовірну багатогранність України. В межах проєкту створено інстаграм-сторінку avantgardestory.ua, на якій можна познайомитися з цікавими фактами тисячолітньої української історії.

Проєкт триватиме два місяці. Окрім інстаграм-сторінки, про авангардну історію України розповідатимуть інтерактивні інсталяції, що будуть встановлені на найбільших площах європейських міст.

«Нам було важливо не просто розповісти про Україну, а знайти дуже влучну візуальну форму — сучасну, українську, легку для сприйняття європейською спільнотою. В процесі роботи ми помітили, що в багатьох сферах життя протягом усього історичного процесу українці були першовідкривачами, винахідниками — авангардистами. Саме тому авангардизм, який свого часу став одним з фундаментів сучасної візуальної культури Європи, і був вибраний як візуальний наратив. Яскравий, характерний, унікальний — як сама Україна», — поділилась креативна команда Havas Engage.

Джерело: Міністерство культури та інформаційної політики України

550
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно