Митці з усього світу представили свої роботи про війну в Україні на виставці у Варшаві

У Польщі пройшла виставка міжнародної мистецької резиденції BIRUCHIY TRANSCARPATHIA 022. ART WAR, яка об’єднала 40 митців з України, Італії, США, Австрії, Великобританії, Франції, Чехії, Данії та Польщі.

До експозиції виставки увійшли роботи митців, створені у часи повномасштабної війни в Україні й активних бойових дій.

Автори представили роботи у різних стилях, жанрах та техніках. Серед них: живопис, графіка, інсталяції, скульптура, фото та відеодокументація подій в Україні.

Окрім іноземних митців, свої роботи на виставці демонстрували й українці, котрим довелося пережити події війни, окупації. Зокрема, це роботи Жанни Кадирової, Іллі Ісупова, Влади Ралко, Володимира Буднікова, Олександра Глядєлова, Віктора Покиданця, Олексія Сая.

«У Варшаві ми показуємо роботи першої, справжньої, живої резиденції сучасного мистецтва, створеної у країні, яка змушена воювати та чинити супротив підступному ворогу. Це найбільша поточна виставка українських митців у Польщі. Далі, вже цього року, ми плануємо показати проєкт у Німеччині, Великобританії та США. Зараз, як ніколи, треба показувати наше сучасне українське мистецтво світові», — розповідає президент ГО «Спілка Дослідників Сучасного Мистецтва» та комісар міжнародного симпозіуму сучасного мистецтва BIRUCHIY Геннадій Козуб.

Проєкт мистецької резиденції ART WAR міжнародного симпозіуму сучасного мистецтва BIRUCHIY було створено, щоб привернути увагу до проблем психологічної допомоги дітям, постраждалим від насильства під час війни, розпочатої рф проти України, та зібрати кошти для додаткового фінансування Благодійного фонду «Посмішка ЮА», який опікується цим питанням.

Джерело: Telegraf. Design

813
CASES
Україна, Київ