МКІП готує законопроєкт про надання особливого статусу англійській мові в Україні

Міністерство культури та інформаційної політики працює над встановлення особливого статусу англійської мови в Україні як мови міжнародного спілкування.

Проєкт Закону передбачає, що англійська стане обов’язковою для сфер, де наявні міжнародні комунікації, а перелік галузей її застосування значно розшириться.

За словами Ростислава Карандєєва, першого заступника Міністра культури та інформаційної політики України, розширення сфери застосування англійської мови в Україні сприятиме інтеграції українців у європейську спільноту та допоможе формуванню суб’єктності нашої країни у світових глобалізаційних процесах.

Наразі Україна за світовим рейтингом займає лише 40 позицію зі 112 країн світу щодо рівня володіння громадян англійською мовою.

«Трансформація статусу англійської мови має розв'язати цю проблему. Це стратегічний курс України до членства в ЄС. У проєкті закону передбачається врегулювання використання англійської мови в окремих публічних сферах суспільного життя. У першу чергу, це стосується міжнародних комунікацій. Проєкт є певною декларацією, яка буде фіксувати позицію держави стосовно англійської мови та бачення, що додатково необхідно буде зробити в окремих планах та програмах», – зазначив Ростислав Карандєєв.

Джерело: Міністерство культури та інформаційної політики 

515
CASES
Україна, Київ