One Philosophy розробила Resilience Radar — методологію для оцінювання життєстійкості компаній

Група компаній One Philosophy розробила власну методологію для оцінювання життєстійкості компаній — Resilience Radar або Радар життєстійкості, яку представила під час віртуальної конференції Business Resilience Summit. Для визначення коефіцієнту життєстійкості та проблемних місць в організації дослідники оцінюють шість основних факторів або компонентів: мета та принципи компанії, управління інноваціями, здатність змінюватися, взаємодія з суспільством (вибудовування зв’язків з усіма стейкхолдерами), взаємодія з клієнтом (вибудовування бренду та клієнтського досвіду) та команда. Дослідження передбачає три етапи: глибинні інтерв’ю з керівниками компанії, опитування співробітників та експертне оцінювання. Така методологія допомагає отримати глибинні інсайти й виявити відмінності у сприйняття ключових питань різними групами працівників.

«На тлі пандемії у діловому світі активно заговорили про Resilience або життєстійкість, бо власники і керівники компаній відчули, що між занепадом і процвітанням часом — дуже тонка межа. 7 із 10 компаній у світі, за даними PwC, планують інвестувати в зміцнення життєстійкості, а життєстійкі компанії є прибутковішими за конкурентів у довшій перспективі. Підвищення готовності до майбутніх викликів починається з чесної оцінки нинішнього стану. Ми у One Philosophy розробили Resilience Radar, щоб дати змогу бізнесу в Україні не тільки побачити прогалини в життєстійкості організації cьогодні, а й намітити кроки з її підвищення у майбутньому».

Наталія Попович, засновниця One Philosophy

«Радар — це пристрій, що дає змогу побачити невидимі для неозброєного ока перешкоди, які чекають попереду, допомагає їх уникнути або підготуватися до зіткнення з ними. Так і Resilience Radar дає змогу компаніям побачити невидимі бар`єри та прокласти оптимальний шлях до довгострокової мети».

Юлія Гуменяк, CEO One Philosophy

Методологію вже випробували перші клієнти, серед них — ОТП Банк і мережа навчальних закладів КМДШ, які поділилися своїми враженнями про інструмент.

«Це дослідження — інструмент, який допомагає вибрати, куди компанії інвестувати. І робить це рішення набагато більш прозорим. Ми, банкіри, любимо цифри, на які можна спиратися. Результати Радару життєстійкості досить серйозно відкоригували нашу HR-стратегію. Вони стали тим фундаментом, обґрунтуванням, чому ми маємо робити ті чи інші кроки, чому маємо змінюватися, які саме навички маємо розвивати в команді».

Володимир Мудрий, голова правління ОТП Банку

«Якщо життєстійкість можна міряти, значить її можна контролювати й управляти нею. Для нас це дослідження стало дуже потужним інструментом, який допоміг зрозуміти, наскільки добре ми здатні на довгу перспективу працювати з нашими клієнтами — дітьми, батьками, родинами, які з нами зростають. — Нам важливо, щоб весь наш персонал підтримував інноваційність. Під час обговорення результатів дослідження з командою в нас виникла думка створити банк ідей — і він вже працює. Хорошою ідеєю також стало звернути увагу на підтримку ментального здоров’я наших працівників. З’явилися індивідуальні плани для навчання працівників — це ті перші швидкі кроки, які вже в роботі».

Лідія Білас, співзасновниця мережі шкіл КМДШ

Більше інформації про Радар життєтійкості тут: https://rr.one-philosophy.com

One Philosophy ― це консалтингова група, яка готує бренди, репутацію, команди та суспільство до майбутнього. Група об’єднує 5 агенцій: Be—it Agency, Be—it Health & Social Impact, Changers, Republic і Solutions for People.

2020 року One Philosophy заснувала платформу #Життєстійкі — майданчик для спілкування власників бізнесу, генеральних директорів і керівників організацій, а також віднайдення ефективних у нових реаліях стратегій і лідерських практик. У рамках платформи команда групи провела перше в Україні дослідження життєстійкості організацій та низку онлайн-подій на актуальні теми. Цього року One Philosophy провела віртуальну конференцію Business Resilience Summit та запустила другу хвилю дослідження життєстійкості

672
One Philosophy
Україна