Проєкт «Наша Конституція» запрошує написати Конституцію України всією країною

Всіх охочих запрошують власноруч написати текст Конституції — одного з символів української єдності, демократичності та незламності. Проєкт «Наша Конституція» ініційовано українськими художниками та дизайнерами.

«Конституція України складається з 14 розділів і 161 статті. Тож ми зберемо 950 учасників (рівно стільки у конституції абзаців та заголовків). Кожен учасник напише один абзац своєю рукою. Ми зберемо їх всі у книгу, яку супроводимо дитячими малюнками, зробленими під час війни, та роботами українських художників(-ць) та ілюстраторів(-ок)», — коментує команда проєкту.

До проєкту вже долучилися художниці та художники Алевтина Кахідзе, Ярослав Солоп, Микита Кравцов, Анна Звягінцева, ілюстратор Олександр Грехов та ілюстраторка Женя Олійник.

Організатори планують презентувати зверстану книгу До Дня Незалежності України й оголосити її передзамовлення. Вторговані від продажу кошти направлять на допомогу Збройним силам України та постраждалим від війни. Про всі надходження та витрати планують звітувати публічно.

Для участі у проєкті треба зареєструватися як учасник (з міркувань безпеки для тих хто не живе на непідконтрольній українських територіях можна використати псевдонім), отримати від організаторів абзац з Конституції, написати його власноруч на листі паперу й надіслати його скан або сам листок. Разом з текстом команда проєкту надішле інструкції як зісканувати зображення звичайним офісним чи домашнім сканером або мобільним додатком.

«Сьогодні, під час російської війни проти України та українців, ми згуртувалися як ніколи раніше. Одним з символів нашого єднання безперечно є наша конституція. Вона є нашим спільним творінням, результатом по-справжньому демократичних державних процесів, які ведуть історію ще від Запорізької Січі. Наша Конституція — це воля народу.

Попереду нас очікує багато складної роботи з відбудови країни та реформ на шляху до членства у Європейському союзі.

Ми хочемо, щоб ця книга стала символом нашої єдності та нагадувала нам про ту ціну, яку ми платимо за власну свободу і вибір», — розповідають організатори проєкту.

Джерело: пресреліз

1168
CASES
Україна, Київ