#ТиБлизько — соціальний флешмоб до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом

До Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом в Instagram та Facebook з’явився флешмоб, який спонукав українців пройти тестування на туберкульоз.

Благодійна організація «100% життя» запустила соціальний флешмоб, покликаний нагадати про важливість тестування на туберкульоз.

До Всесвітнього дня боротьби із захворюванням на сторінках соцмереж почав лунати хештег #ТиБлизько. Українці ділились своїми історіями, пов'язаними із туберкульозом. Основною ідеєю проєкту було донести до загалу думку: піклуючись про себе, ви піклуєтесь про своїх близьких.

Для реалізації задуму організатори звернулись до лідерів думок. У проєкті взяли участь 20 блогерів, серед яких лікарка Наталія Лелюх, акторка Анна Саліванчук, менеджерка Києва Юлія Бевзенко, блогерки Олена Мандзюк і Валентина Сафро. Вони розповіли про важливість перевірки стану свого здоров’я та здоров’я рідних і закликали фоловерів ділитися власними історіями. Усі взаємодії у соціальних мережах відбувалися на безоплатній основі. Блогери з мільйонною аудиторією підтримали соціальний проєкт з власної ініціативи, адже тема здоров’я найрідніших нікого не залишає байдужим.

Вже 20 років наша організація бореться за права пацієнтів в Україні. За цей час із групки активістів ми стали найбільшою пацієнтською організацією у країні. Ми цінуємо той ентузіазм, з яким лідери думок підхопили наш флешмоб в рамках цього проєкту, та впевнені, що він допоміг врятувати життя якомога більшій кількості людей.

голова координаційної ради БО «100% Життя» Дмитро Шерембей

Механіка залучення аудиторії складалась з двох етапів. Спершу блогери ділились думками щодо важливості турботи про близьких і закликали підписатися на хештег #ТиБлизько. На другому етапі інфлюенсери наголошували, що щира турбота про близьких проявляється не лише в проведеному разом часі, але й регулярному тестуванні на туберкульоз.

Пандемія захопила інформаційний простір. Та на жаль, є й інші захворювання, які торкнулись кожного куточку земної кулі. Туберкульоз один із них. Тому ми за допомогою лідерів думок вирішили започаткувати проєкт, який зміг би показати, як кожен із нас може поширювати туберкульоз. Ця хвороба досі залишається надто близько до нас та найрідніших для нас людей.


Цифровий формат і проста механіка дали змогу охопити аудиторію з усієї України. Загальне охоплення проєкту склало понад пів мільйона користувачів з різних міст. Вони залюбки ділились власними історіями та закликали інших читачів пройти тестування.

Щороку у світі реєструють понад 10 млн випадків туберкульозу. Лише за 2020 рік в Україні було виявлено 17593 захворювання на активний туберкульоз, включно з рецидивами. Сучасна медицина навчилась боротися з цим захворюванням, але гострою залишається проблема його виявлення. Люди не завжди звертають увагу на перші симптоми, а з початком пандемії коронавірусу про інші хвороби замислюються все рідше.

Перевірити себе може кожен охочий. Переходьте за посиланням, щоб дізнатися детальну інформацію: https://prozdorovia.in.ua/vse-pro-tuberkuloz/

1230
MI Health
Україна, Київ