У Києві запускають цикл благодійних лекцій про українську культуру

Інтернет-журнал Platfor.ma запускає цикл із 10 благодійних лекцій «Гуманітарна допомога» про історію, культуру й мову України. Команда запрошуватиме експертів з гуманітарних знань – науковців, блогерів та викладачів, які цікаво розкажуть про українську культуру.

Перша лекція про українську мову відбудеться 26 жовтня, її проведе філолог і письменник Остап Українець.

«На лекції можна буде дізнатися про те, як війна впливає на колективну лексику, з якими мовними викликами стикається українське суспільство і як нам ліпше контролювати цей процес», — пояснюють автори проєкту.

Ще одна лекція в межах ініціативи запланована на 2 листопада. Її темою стане історія України й маніпуляції РФ, спікером виступить кандидат історичних наук і автор YouTube-каналу «Історія без міфів» Владлен Мараєв.

Усі гроші від продажу квитків розподілять між пʼятьма благодійними організаціями: «Соломʼянські котики», «Діти героїв», «Центр соціальних проєктів майбутнього», «Серця майбутнього» й фонд Letʼs Help.

Лекції читатимуть у Києві щосереди, о 18:30. Адреса – MacPaw Space, на вулиці Велика Васильківська, 100. Вартість квитка — 200 гривень.

Джерело: The Village

526
CASES
Україна, Київ