У Швеції запустили кампанію, щоб висвітлити почуття сімей, розділених війною

Управління Верховного комісара ООН у справах біженців запустили кампанію, щоб висвітлити почуття сімей, розділених війною, та залучити пожертви. Про це пишуть Adweek.

У період воєнного часу в Україні діє закон, за яким лише жінкам й дітям дозволено виїхати закордон. Станом на 5 липня згідно з останніми даними ООН, починаючи з лютого близько 5,65 мільйона людей покинули Україну.

Цього року Швеція прийняла понад 41 тисячу переселенців з України. Соціальна кампанія під назвою «Не доставлено», яку запустили у Швеції, має на меті показати ситуацію, з якою зіткнулися сім'ї, які виїхали з України. Креатив зосереджується на недоставленому текстовому повідомленні з написом «Я сумую за тобою, тату».

У 30-секундному відео двоє дівчат стоять на даху вночі, втішаючи одна одну й намагаються надіслати повідомлення своєму батькові, що не доставляється.

«Ми хочемо сказати, що ООН залишається й допомагає стільки, скільки потрібно. [В кампанії] ми ілюструємо ідею зв'язку дитини зі своїм батьком, не знаючи, живий він чи ні», — пояснила Ульріка Нільсдоттер-Брюль, керівниця комунікаційного відділу Швеції УВКБ ООН.

Зовнішня реклама фокусується на тому самому недоставленому повідомленні. 

Джерело: Adweek

800
CASES
Україна, Київ