У видавництві #книголав вийшла «Книга-мандрівка. Незалежні», в якій зібрано найважливіші факти за 31 рік існування незалежної України

«Книга-мандрівка. Незалежні» від #книголав була створена спільно з креативною агенцією Green Penguin до Дня Незалежності України. Це ілюстроване соціально-політичне видання, яке розповідає історію відродження нашої країни в період з 1991 по 2022 рік.

У книжці зібрано найважливіші факти за 31 рік існування оновленої незалежної України – про те, як українці розвивали країну, які помилки робили і які перемоги здобували, що готували і що одягали, що співали, читали, дивилися, як захищали свої свободи та як організовували революції. 

Кожен розворот — «щоденник» одного року, з 1991-го по 2022-й, те, чим переймався і чому радів український народ. Ця книга-мандрівка про рекорди та провали, боротьбу за краще життя та війну, покращення та зради, культові пісні, книги, фільми. Вона зібрала в собі старі історії про довжелезні черги до першого в Україні McDonald's на метро Лук’янівка, трофейні снікерси й колу, «наколоті апельсинки» та про все, що зробило українців такими, якими ми є.

Втім, книга не лише про приємну ностальгію, але і про боротьбу та мужність: Революцію на граніті, Помаранчеву революцію, Революцію гідності та російсько-українську війну.

Раніше у видавництві #книголав у співпраці з креативною агенцією Green Penguin вийшла «Книга-мандрівка. Україна», яка розповідала про 1200 незвичних фактів та відкриттів про міста України.

Джерело: за матеріалами пресрелізу 

653
CASES
Україна, Київ