Україна долучається до European Film Agency Directors (EFAD)

Асоціація EFAD — European Film Agency Directors — одноголосно підтримала приєднання України в якості асоційованого члена — категорії для європейських кіноагенцій, які не засновані в державах-членах ЄС (Великобританії, Чорногорії, Північній Македонії, Сербії, тощо).

European Film Agency Directors association (EFAD) — це європейська асоціація, що об’єднує 35 національних кіно- та аудіовізуальних агентств, із базoю в Брюсселі. Членство в EFAD охоплює країни Європейського Союзу, а також Ісландію, Норвегію, Республіку Північна Македонія, Чорногорію, Сербію, Швейцарію та Великобританію.

На початку року Держкіно розпочало перемовини з EFAD стосовно членства України в Асоціації. У травні на Каннському кінофестивалі, за підсумками виступу Голови Держкіно Марини Кудерчук на виїзному пленарному засіданні EFAD, Україна отримала запрошення на вступ до Асоціації: нині держава має позитивний результат цієї роботи.

У вересні рішення має пройти затвердження Генеральної асамблеї EFAD, на найближчі два-три роки Україну буде звільнено від сплати членських внесків та надано змогу брати участь у конкурсах Асоціації. Це стане вагомою підтримкою української кіногалузі у складний період і посилить співпрацю між українською та європейською кіноіндустріями.

Джерело: Державне агентство України з питань кіно

484
CASES
Україна, Київ