Видавництво «Основи» випустило книгу про українське мистецтво після 2013 року

Книга досліджує рефлексії сучасної художньої спільноти на події в Україні під час Революції Гідності та війни з росією (до повномасштабного вторгнення) та роль мистецтва та митців у конфліктному середовищі.

«(Не)свідоме мистецтво. Художні рефлексії. Україна після 2013» — це робота Олесі Геращенко (Шамбур) — дослідниці, медіаторки та культурологині, про творчий відгук сучасної художньої спільноти на події в Україні. Всередині видання більше 50 інтерв'ю з митцями та кураторами, які рефлексують на сучасність, соціальну функцію мистецтва та його потенціал до консолідації суспільства, а також визначають місце українського мистецтва у світі — яким воно є натепер, і яким може бути.

До книги​​ увійшло понад 100 репродукцій візуальних робіт, наданих художниками, українськими музеями і приватними галереями.

«Художники, які фіксують надрив сьогодення, залишають артефакти для майбутніх культурних археологів. Соціально ангажовані митці працюють, бо розуміють піковість ситуації, але навіть ті художники, які стверджують, що не звертаються до теми війни, у своїх роботах демонструють протилежне. Саме ця зона осмисленого й неосмисленого художнього впливу становить простір цієї книжки», — Олеся Геращенко (Шамбур)

Джерело: Видавництво «Основи»

754
CASES
Україна, Київ