Вийшов трейлер фільму «Люксембург, Люксембург» Антоніо Лукіча. Стрічку покажуть на Венеційському кінофестивалі

«Люксембург, Люксембург» – це другий повнометражний фільм українського режисера Антоніо Лукіча. Створена за підтримки Держкіно дебютна стрічка режисера, комедія «Мої думки тихі» стала лауреатом Національної кінопремії «Золота Дзиґа», Національної премії кінокритиків «Кіноколо», а також отримала спеціальний приз журі Міжнародного кінофестивалю в Карлових Варах.

Фільм «Люксембург, Люксембург» розповідає про братів-близнюків, які намагаються дати раду власному життю, в якому раптово з’являється давно зниклий батько.

Головні ролі у фільмі виконали учасники реп-гурту «Курган і Agregat» – брати Раміл та Аміл Насірови. Стрічку створено за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

«Це фільм про близнюків: вони ніби однакові, але за зовнішньою схожістю приховано те, що в них зовсім по-різному влаштований внутрішній світ. Тому вони по-різному ставляться до батька», — розповідає режисер.

У травні 2022 року «Люксембург, Люксембург» став одним з п’яти переможців програми підтримки міжнародної промоції українських фільмів proMOTION. започаткованої Українським інститутом.

Світова прем’єра фільму «Люксембург, Люксембург» відбудеться на 79-му Венеційському міжнародному кінофестивалі, який триватиме з 31 серпня по 10 вересня. Дати виходу в український прокат наразі невідома.

Джерело: Слух

404
CASES
Україна, Київ