Як знімати неймовірні портрети

Видавництво ArtHuss випустило книжкову новинку «Як знімати неймовірні портрети», яка допоможе кожному робити чудові світлини людей. Автор книги Генрі Керол ― засновник однієї з найкращих шкіл фотографії у Британії, раніше у видавництві вийшла ще одна його книга «Як знімати неймовірні фотографії».

Сильний портрет показує характер людини, у її очах відбивається історія. Генрі Керол навчить, як знімати людей в різних умовах: на вулиці, вдома, в студії. Він розкаже про обладнання, типи портретних об’єктивів, а також, про те, як розвивати власне бачення і стиль.

Книга містить 7 розділів, кожен із яких концентрується на певній складовій майстерної світлини. Автор пише про правила композиції, кути зйомки та об’єктиви і водночас спонукає порушувати правила, шукати нові рішення. Важливим також є і контекст фотографії: Генрі Керол вчить як кадрувати зображення, спіймати мізансцену, що підсилить присутність людини у кадрі. Далі розділи «Погляд» та «Контроль» демонструють, як саме захопити увагу глядача, використати провідні погляди героїв, документувати зміни. Який тип світлин обрати: чорно-білі чи кольорові? Використовувати штучне світло чи природнє, з вулиці? І звісно ж, оскільки зйомка людей передбачає повагу до приватного простору людини, Генрі Керол наголошує на важливості емпатії та законності підстав для зйомки.

Українське видання книги «Як знімати неймовірні портрети» особливе тим, що на обкладинці світлина, що відображає українські реалії ― це портрет Анастасії Тихої, яка евакуювала собак з інвалідністю з Ірпеня на початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. Автор фото ― Крістофер Оккіконе, який закінчив програму документального кіно та фотозйомки у Міжнародному центрі фотографії (Нью-Йорк), брав участь у майстер-класах Едді Адамса і Missouri Photo Workshop. Фотограф є членом гільдії Visura і проживає в Україні з 2014 року, документуючи події війни. 

Сам Крістофер Оккіконе описує свої емоції від світлини: 

Ви можете побачити весь спектр людського досвіду в Ірпіні. З 5 березня тут точилися запеклі бої. Я чув десяток повідомлень з перших вуст про безладну стрільбу російських танків по житлових будинках, навіть після того, як вони вказали, що в їхніх будинках немає військових цілей. У мене ця атмосфера страху… Жінка виходить і вона приносить собак-інвалідів із притулку в безпечне місце

Крістофер Оккіконе, фотограф

Видавництво ArtHuss прагне поширювати інформацію про українських митців та діяльність фотографів у нашій країні. Цей принцип стосується і попередньої книги серії: «Як знімати неймовірні фотографії» вийшла у двох варіантах обкладинки зі світлинами українського фотографа Дмитра Богачука.

«Як знімати неймовірні портрети» ― одна з найкращих книг для тих, хто хоче навчитися якісно фотографувати людей. Ця книга підійде для власників будь-якої камери, а також для тих, хто має базові знання основ фотографії. Генрі Керол пише не лише теорію, але й на прикладі робіт визначних фотографів, таких як Себастьяна Сальґаду, Ґеррі Віноґранд, Анрі Картьє-Брессон, показує, як втілити усі правила у життя. І зняти саме такий портрет, що покаже характер та душу людей: ваших родичів чи незнайомців.

  • Книгу «Як знімати неймовірні портрети» можете замовити на сайті видавництва ArtHuss.
  • Отримайте гарантовану знижку 15% за промокодом cases
1423