Запущено проєкт Ukrainian Witness зі свідченнями подій в Україні

Громадський активіст Віталій Дейнега, засновник фонду «Повернись живим», заснував новий медіапроєкт Ukrainian Witness. Він покликаний зберегти пам’ять про сьогоднішні жахливі події в Україні та не дати змогу ворогу переписати історію українців.

Мета проєкту — зафіксувати та показати світу війну, що зараз відбувається в Україні. Це будуть хроніки непростого часу, які діти будуть дивитися на уроках історії України. Українцям необхідна підтримка ЗМІ, адже всі прагнуть спільного — показувати світові реальність без викривлення.

Українці мають довіру від хлопців на усіх військових позиціях та отримують від них ексклюзивні відео та фото матеріали. Цей контент будуть поширювати з коментарями англійською мовою, щоб більше людей розуміли, що відбувається в Україні. 

Також будуть публікувати матеріали для російськомовних користувачів з росії у соціальних мережах, до яких вони ще мають доступ. Те, що вони зараз бачать у своїх ЗМІ — жорстоке викривлення фактів та подій. Сайти українських видань для них заблоковані, тож інформацію будуть розповсюджувати в Instagram та Telegram. Російськомовний канал вже зібрав понад 93 тисячі користувачів.

Я погано памʼятаю початок війни. Тоді нас теж заскочили зненацька та майже нікому було фіксувати ті події. З квітня по жовтень 2014 року дуже мало якісних відео та фото, які б допомогли нашим нащадкам згадати, як це було. В цей час російська пропаганда, заздалегідь заряджена на війну, вже писала нашу історію за нас. Ми програвали інформаційну війну в одні ворота. Коли Росія напала на нас минулого тижня, історія повторилася. Ми виявилися неготовими документувати власну ж історію, тож я вирішив це виправити. За кілька днів було «мобілізовано» багатьох відеографів, журналістів, монтажерів та інших прекрасних людей. Вони вже працюють у різних куточках країни, щоб нашим дітям можна було не розповідати, а показати як все було насправді.

Віталій Дейнега

Проєкт запущено на таких платформах:

Якщо у вас є якісно зняті сюжети або фото, які ще ніде не публікувалися — надсилайте їх на materials.uw@gmail.com

Джерело: mmr.ua

729
CASES
Україна, Київ