#ЗупинимоКров. За 6 місяців Агенти крові зібрали на такмед для ЗСУ 3 млн грн

З початком повномасштабного вторгнення Росії в Україні, 24 лютого, команда Агентів крові створила підпроєкт #ЗупинимоКров. 

Проаналізувавши вміст аптечок, ми виокремили чотири критично важливі позиції і вирішили купувати саме їх. Це сертифіковані турнікети, бандажі, гемостатичні бинти та оклюзійні наліпки. 

За час діяльності волонтери підпроєкту роздали військовим і медикам:

  • Турнікетів — 1 994;
  • Оклюзійних наліпок — 1 472;
  • Гемостатиків — 1 043;
  • Ізраїльські бандажі — 1 828;
  • Аптечок — 24;
  • Назоференгіальних трубок — 79;
  • Різні пластирі, ножиці, тощо - 287.
На цьому ми не зупиняємось, закупки такмеду тривають і триватимуть аж поки військові матимуть у цьому потребу. За рівно шість місяців роботи проєкту Зупинимо кров ми замовили медичних засобів на 2 872 629, 31 грн з урахування конвертації валюти

засновниця проєкту Олена Балбек.

Поки уся інформаційна увага була прикута до контрнаступу на Херсонщині, медики з Хаорківських підрозділів просили надати їм такмед у великих кількостях та якомога швидше. Пізніше, як ми усі побачили, звільнення українських територій на тому напрямку було активнішим.

 Є дві хороші новини: перша, такмед вчасно приїхав до нас, а друга - бійці на той момент стояли під Балаклією, тож ваші турнікети брали і беруть участь у звільненні Харківщини.

зазначила керівниця медичної робити одного з підрозділів ЗСУ.

Також медики ділять досвідом, як під час контрнаступу їх рятував саме сертифікований такмед:

Ви навіть не уявляєте, наскільки вчасно ми отримали коробку з 60 турнікетами. Контрнаступ йде повним ходом, всі бігають по медпункту і шукають хороший такмед, бо біда. Починаємо перебирати всі коробки у пошуках нормального забезпечення. І тут під руку потрапляє коробка від Агентів і бінго: там були турнікети CAT, SOF і SICH. Йосип старенький! Ми одразу ж все віддали на передок. Наш 518 ОБСпП спецпідрозділ “Дике поле” в перші дні рушив звільняти Нову Гусарівку, Щурівку, Байрак і далі до Балаклії. І навіть зараз ми продовжуємо наступ, бо ЗСУ вже не зупинити. Були важкі бої, є і 300-ті і 200-ті. Парамедики працюють на 120%. Тож від всіх побратимів вам велика подяка”


167