З'явився мобільний застосунок про надання першої домедичної допомоги з мотиваційними арт-роботами українського дизайнера

Волонтерський проєкт TacticMedAid анонсував запуск мобільного застосунку для всіх користувачів iOS. Особливість застосунку полягає в тому, що він працює офлайн і кожен, хто потребує рекомендацій щодо надання першої домедичної допомоги, може скористатись ним незалежно від місця свого знаходження.

«Військові активно використовують смартфони та інші гаджети для комунікації з рідними, пошуку важливої інформації. Щоб підтримати їх і надати їм потрібні інструменти для вирішення непередбачуваних ситуацій, ми разом із командою волонтерів розробили цілий спектр ресурсів для онлайн навчання тактичній медицині в умовах бойових дій», — каже Андрій Сабанський, візіонер та волонтер проєкту TacticMedAid

Мобільний застосунок TacticMedAid має два напрямки: цивільний та військовий. Цивільна частина, в основному, направлена на зупинку кровотечі, оскільки крововтрата вважається найрозповсюдженішою та найнебезпечнішою причиною смерті в умовах війни. Частина для військових включає пояснення алгоритмів дій на різні поширені види травм та поранень в умовах бойових дій.

Над проєктом працюють більше 20 спеціалістів з різних країн, компаній та галузей, які об’єднались, щоб навчити українців основ тактичної медицини у швидкій, якісній та зрозумілій формі. Серед них — команда волонтерів-розробників і дизайнерів міжнародної компанії Alty. Мобільна версія TacticMedAid отримала маскувальний інтерфейс та легку навігацію. У застосунку переважають темні тони, щоб вони не демаскували людину в темну пору доби.

Застосунок також містить мотиваційні арт-роботи українського дизайнера Сашка Даниленка, присвячені темі «Супергерої Українці». Вони уособлюють хоробрих українців, які об’єднані підтримкою та спільними цінностями, такими як відвага, почуття гумору та єдність українського народу у цей непростий час.

Мобільний застосунок TacticMedAid дозволяє долучитися до благодійної допомоги через фонд «Допомагати Просто».

Слідом за iOS, команда волонтерського проєкту TacticMedAid представила Android версію свого мобільного застосунку для військових і цивільного населення. В Україні операційною системою Android користуються більше 80% власників смартфонів. Тому це був ще один важливий крок для всієї команди TacticMedAid – дати можливість якомога більшій кількості користувачів доступ до інструментів, що допомагають рятувати життя людей.

Над створенням проєкту працює більше 20 спеціалістів-волонтерів, серед яких: 42flows.tech, Alty, UniSafe (Дніпро), Reactor (Work.ua), дизайнер Сашко Даниленко, Bambuk Студія (Львів), УКУ та інші. 

Джерело: прес-реліз

2779
CASES
Україна, Київ