З'явився єдиний ресурс для допомоги українцям за кордоном

Мета проєкту allhelpua.info — об'єднати і систематизувати корисні і перевірені посилання, а також актуальну інформацію для тих, хто планує виїхати до країн Європи.

Яка інформація доступна на сайті

  • Актуальні способи евакуації з України
  • Черги на кордонах (оновлюється в реальному часі)
  • Умови проживання в країнах ЄС
  • Де шукати житло в країнах ЄС
  • Де отримати безкоштовну медичну, психологічну на юридичну допомогу
  • Інша корисна інформація (офіційні джерела інформації, як допомогти, корисні додатки та інше)

Над сайтом працює міжнародна команда волонтерів — розробників, аналітиків, дизайнерів.

Наразі сайт доступний українською мовою. Найближчим часом також обіцяють додати англійську версію.

Один із засновників allhelpua.infoАртур Зекун, дизайнер в українській продуктовій компанії MacPaw. Коли почалася війна, Артур був у відпустці в Грузії. Аби бути корисним, він почав з'єднувати людей, які шукали допомогу, і тих, хто міг її надати. Інформації і запитів ставало все більше, і Артур почав збирати все у Notion, щоб можна було за одним посиланням знайти відповіді на всі запитання та вирішити проблему.

«Через якийсь час люди, яким я допоміг, почали надсилати мені нову інформацію, і так почала збиратися ця база. Я запустив рекламу в Instagram, щоб більше людей дізналися про неї, — розповідає Артур. — Мені почали писати незнайомі люди та надавати інші корисні посилання. Я зрозумів, що треба поєднувати зусилля, і долучився до групи волонтерів з Білорусі, Анастасії Назарової та Іллі Довнара. Незабаром з нами зв'язалася інша міжнародна волонтерська група, яка збирала інформацію по всій Європі про умови в’їзду до країн ЄС, хто дає прихисток біженцям та інші види допомоги».

Яка допомога потрібна команді

Наразі команда шукає волонтерів, які допоможуть із пошуком більш детальної інформації про Францію, Італію, Іспанію та інші країни ЄС. Якщо ви володієте такою інформацією або бажаєте допомогти, напишіть на імейл: all_help_ua@protonmail.com

Джерело: прес-реліз

913
CASES
Україна, Київ