5 речей, які підприємці ніколи не повинні публікувати у соціальних мережах

За допомогою соціальних мереж можна створити свій бренд, підвищити ступінь залучення до життя автентичними способами.

Варто розглянути кілька речей, які не варто публікувати підприємцям на своїх сторінках.

1. Політика та релігія

Був час, коли говорити про політику та релігію було чимось, чого люди просто не робили публічно. Для підприємців це все ще гарне правило. Якщо людина шукає легкий спосіб відштовхнути частину своєї клієнтської бази, ніщо не робить так добре, як політична позиція або політично некоректне твердження. Якщо людина хоче, щоб клієнти були лояльними та раді використовувати його послуги чи продукти, тоді потрібно зосередитись на їх безпосередніх турботах. Чого хочуть клієнти? Про що вони мріють? Чого вони бояться? Зосередивши свій контент на клієнтах, а не на власних переконаннях, бізнес людини продовжуватиме рухатися у правильному напрямку, який спрямований на збільшення прибутку та зменшення драматизму.

2. Інформація лише про свій бізнес

Знання того, що дуже скоро будуть великі розпродажі, дуже важливе. Але жодна людина не захоче чути про це весь час. Люди втомлюються від чуток про бізнес. Коли людина має справу з соціальними мережами, вона має бути більше, ніж бізнесом – вона має бути партнером у покращенні життя своїх клієнтів. Варто поговорити про інші аспекти у своїй галузі. Потрібно надати інформацію, яка відразу буде корисною для клієнтів та/або буде цікавою.

3. Негативні речі про клієнтів чи світові

Люди не відвідують сторінку, щоб побачити інформацію про всі погані речі, що відбуваються у світі. Вони шукають щось освіжаюче, щось, що допоможе забути 24/7 новини, які постійно повідомляють їм, що сталося щось погане. Як тільки людина почне говорити про погані речі, клієнти забудуть про її товари та послуги. Найгірше, вони асоціюватимуть його з негативом. Якщо людина не може знайти позитивних моментів для своїх повідомлень, краще триматися подалі від соціальних мереж.

4. Надмірні оновлення

У Твіттері людина може отримувати по кілька повідомлень щодня, якщо вони розповсюджуються. В інших соціальних мережах, таких як Instagram та Facebook, є користувачі, які отримують одне повідомлення на день. Неважливо, наскільки хороший контент, якщо людина викладає пости занадто часто, вона не робитиме це довго, тому що підписники покинуть її сторінку, не замислюючись. Отже, краще вивчити найкращі практики про частоту публікації та дотримуватися їх. Якщо людина надихається і хоче сказати відразу багато, потрібно використовувати це як можливість пакетної обробки контенту, який можна використовувати протягом наступного тижня або навіть місяця. Це гарантує, що пости будуть свіжими та корисними, а фанати будуть раді їх бачити.

5. Несоціальний контент

Соціальні медіа було створено, щоб бути соціальними. Це не місце для прес-релізів чи нудного контенту, лекцій чи будь-якої односторонньої розмови. Цей матеріал належить PRWeb. Якщо хтось стежить за людиною у соціальних мережах, можна припустити, що ці люди знають про її компанію і вже придбали послуги чи продукти, які вона пропонує. Дуже важливо грамотно підбирати контент.

Авторка: Владислава Рикова, керівник маркетингової агенції МАВР

542