Чи можна працювати в ІТ, знаючи лише general English

Працювати можна із загальними, ба навіть базовими, знаннями англійської мови і в ІТ, і не в ІТ. Питання в тому, наскільки якісним буде спілкування з колегами. Чи не вплине відсутність чи недостатність знань на промоушен та розвиток кар’єри.

У Solid English School ми навчили професійної (ІТ та Бізнес) англійської 10 тис + студентів за ці 5 років. Наші студенти працюють у провідних ІТ та Digital компаніях України і світу, такими як SoftServe, EPAM, Wargaming, Amazon, Respeecher, Global Logic, Playtika, Sitecore, etc. А приходили до нас із загальними знаннями, зі страхами вільно комунікувати з іноземними колегами, невпевненістю у діловому етикеті тощо.

Можна вчити англійську із садочка та досі не знати, як підтримувати смолтоки з тіммейтами. А можна мати мінімальні знання, але опанувавши професійну англійську в короткий термін (до 1 року), досягати кар’єрних висот.

То який твій вибір?

Добре, давай перед тим, як вибирати, все ж таки розберемо, в чому різниця між загальною та ІТ-англійською. Чому ж ми так наполягаємо саме на вивченні другої.

General English - мова загального вжитку у буденних ситуаціях. Звісно, її можна використовувати і у спілкуванні з колегами, але не на робочі теми. Із Lead Architect важко буде порозумітися без знання специфічної технічної лексики і розуміння business culture.

IT English - мова специфічного вжитку у робочих ситуаціях. Наприклад, під час презентації чи пітчингу, надання звітності та фідбеку, нетворкингу або ділової комунікації з командою. Така мова має сталі стилістичні, граматичні фрейми, опанувавши які ти можеш легко комунікувати на роботі.

По секрету: відвідуючи курси загальної англійської, ти класно говоритимеш, але не в робочому контексті. Відвідуючи курси ІТ англійської, ти класно говоритимеш у робочому контексті плюс помітно підтягнеш загальний рівень. 

Бенефіти очевидні, чи не так?

Володіючи лише загальною англійською, в робочих імейлах ти звучатимеш так 👇

Hi Team,
Just a kind reminder about our meeting tomorrow. Please make sure to look through the agenda and come up with any questions. See you!
Best regards,
Rassul

Опанувавши ІТ-англійську, ти зможеш писати такі ділові меседжи колегам👇

Вивчаючи загальну англійську, під час презентації твоя комунікація буде такою👇

Good morning! Today, I’d like to discuss our company’s new campaign and gather feedback on your strategy. Let’s dive into the presentation.

В той час, як з ІТ-англійською ти звучатимеш більш професійно👇

Тобі може здатись…

Що ми проти загальної англійської, але це зовсім не так! Ми за те, щоб кожен студент, перед тим як записатися на курси, дав собі чесну відповідь на питання “Для чого мені англійська?”

❓Для подорожей, неформального спілкування? Тоді це однозначно курси general English. Якщо ж для релокейту, отримання оферу у міжнародній компанії, кар’єрного росту - тоді не варто витрачати час на загальні знання, а сфокусуватися на професійній англійській.

Пропонуємо тобі ознайомитися з прикладами ділової комунікації та зрозуміти різницю, переглянувши навчальне відео від Solid English School

Зберігай поради та переглядай актуальні матеріали з ІТ та Бізнес англійської на сторінках соціальних мереж Solid English School 

1070