Чому варто вивчати та використовувати SEO саме зараз?

SEO (Search Engine Optimization) — пошукова оптимізація сайтів є одним з основних способів отримати більше трафіку та збільшити потік клієнтів.

Є багато причин опанувати навички SEO саме зараз. Розібравшись в основних термінах SEO та пройшовши курс SEO, можна змінити власну кар’єру та навіть почати власний бізнес. Отже, давайте разберемось в деталях.

Чому розбиратись в SEO важливо?

Зараз функціонує понад мілліард сайтів. Задача пошукових систем (Google, Bing, Yahoo) в тому, щоб дати користувачу інформацію, що найповніше відповідає на пошуковий запит. Якість пошукової видачі — основна конкурентна перевага.

Google з великою перевагою посідає перше місце на ринку пошукових систем. Він займає вражаючі 75%. Саме тому, маркетологи та SEO спеціалісти орієнтуються, в першу чергу, на вимоги Google. Однак, пошукова система не розголошує алгоритм. Все, що відомо, з’ясовано експериментальним шляхом.

Обсяг інформації в цій сфері величезний. Однак, ви цілком можете засвоїти певні базові елементи і досягати результатів. Звісно, щоб надавати послуги SEO потрібен певний досвід і більш просунутий рівень. Однак, все починається з малого. Тому онлайн-курси по SEO помножені на практичний досвід SEO trainee можуть стати відправною точкою для успіху.

Отже, кілька причин вчити та використовувати SEO.

Щоб підвищити видимість сайта онлайн

Уявимо, що ви створили власний інтернет-магазин. У нього може бути класний дизайн, зручний інтерфейс і багато інших цікавинок. Однак все це не буде працювати без трафіку. Звісно, велику роль грає пошукова реклама та Google Shopping. Однак ігнорувати SEO не варто. Як мінімум, правильна оптимізація може зменшити ціну кліка.

Крім цього, зменшується і вартість ліда.

Обійти конкурентів

SEO та контент-маркетинг дозволяють обійти конкурентів, часто за рахунок неочевидних рішень. Аналітика пошукових запитів та правильна контент-стратегія допоможуть залучати більше трафіку при помірних витратах.

Економити гроші

Эфективне SEO просування інтернет-магазину, порталу чи корпоративного сайту допомагає оптимізувати основні показники маркетингу. Застосування пошукової оптимізації для просування сайту підвищує рентабельність маркетингу, а значить, знижує навантаження на бюджет компанії.

Будувати кар’єру

Цей аргумент дещо з іншої площини. Але він чи не найбільш актуальний зараз. Кар’єра в SEO досить приваблива навіть попри всі економічні потрясіння.

За даними ресурсу Work.ua зарплати SEO спеціалістів в Україні від 9000 до 33000. Медіана показника 17500 гривен. Звісно, починати доведеться з відносно невеликої зарплатні. Однак, у вас є шанс просуватись по кар’єрній драбині швидко.

В США зарплатня SEO спеціаліста за даними glassdoor.com складає 57000$ на рік. Це доволі багато. Однак, вам не обов’язково їхати за океан, щоб мати доступ до цього ринку. Значно простіше освоїти англійську та прокачувати навички SEO, знання та старання допоможуть вам одного одня отримувати солідну зарплатню живучи в країні набагато дешевшій за США.


На завершення

UPD: Крім цього я підготував для вас підбірку ресурсів, які допоможуть почати вивчення SEO

А, якщо ви використовуєте Chat GPT 4, корисним буде і кастомний GPT Owl SEO за цим посиланням. Цей інструмент я лише нещодавно випустив і буду покращувати :) 

В цей складний час не може бути простих та швидких рішень. Однак найкращою відповіддю стане розвиток та прогрес кожного українця. Прогрес як спеціаліста, як громадянина, як людини. Тож вчіться, заробляйте, розвивайтесь, допомагайте ЗСУ та Україні загалом і ми переможемо! 

615