eCommerce тренди 2022


2021 став роком стабільного розвитку інтернет-торгівлі. Це значною мірою відбулось завдяки повноцінному пристосуванню до пандемічних реалій, адже поширення вірусу стимулювало технологічний розвиток. Опираючись на це можна з впевненністю сказати, що у 2022 році eCommerce буде тільки процвітати. Ось які тренди пануватимуть в галузі у наступному році:

  • Комфорт Користувача. Гіперперсоналізація спростить процес покупки, а збережена інформація про покупця дозволить налаштувати оптимізовану рекламу відповідно до його потреб.
  • Відео консультації. Огляд продукту в реальному часі дозволить пришвидшити процес вибору та самої покупки. Також популярності набувають 3D-візуалізація продукту та онлайн-примірки.
  • Чат-боти та голосові чат-боти - це чудова заміна консультантам. Але доступність до комунікації з працівником теж повинна залишатися.
  • Екологічні товари. Еко тренди продовжують розвиватися, і часто екологічність виробу та процесу доставки відіграє найважливішу роль в прийнятті рішення.
  • Омнікальні продажі. У кожного покупця є своє улюблене місце для шопінгу - у когось це eBay, Amazon а для когось тільки Instagram. Тому подбайте щоб ваш товар був присутній на усіх можливих майданчиках.
  • Оригінальна упаковка. Ми згадували про гіперперсоналізацію онлайн, але також її можна додати на упакування вашого продукту.
  • Швидкість оплати. Найкраще надати клієнту можливість кількох способів оплати. Окрім розрахунку банківською карткою та PayPal спостерігається зріст тенденції на оплату в розстрочку.
  • m-Commerce. Так, продаж-купівля з допомогою тільки мобільних пристроїв набуватиме ще більшої популярності в 2022 році. Наприклад в США частка мобільних покупок під кінець 2021р складає понад 50% від усіх купівель онлайн! Тому якщо ви орієнтуєтесь на іноземний ринок варто подумати про зручність мобільної версії сайту з якого ви продаєте свої товари.

Отже, у 2022 році ідеальний сценарій покупки онлайн виглядатиме так:

  1. Гіперперсоналізація реклами.
  2. Омнікальність.
  3. Замовлення в 1 клік.
  4. Екологічність товару.
  5. Швидке оформлення доставки.
  6. Купівля безпосередньо на сторінці товару.
  7. Доступність усіх популярних способів оплати.
  8. Пропозиція розстрочки.
  9. Збереження даних користувача.
  10. Оригінальність упаковки.

Тож будьте в трендах та топах продаж!

645